2023-04-03
2023.04.02周末想慢活一下Coffee shop 绝对系不二之选✅而锅锣环呢间好多捧场客🙌🏻Mocha 🍫☕️ $44拉花系天马图案🎠打卡不错📸用上由Panama 同Brazil 既House Blend - Pedestrian Coffee🤎而制成✅香滑浓郁不苦涩😃饮到朱古力味🍫同nutty味😚Pour-over☕️ $85今次由店主介绍下拣选左呢款较有酒味既手冲咖啡💁🏻♂️Caren - Houduras Process: Sherry Low-Temp FermentationFlavour: Whiskey, Vanilla, Muskmelon最喜欢饮手冲咖啡既原因系嗅觉👃🏻同味觉👅系每一次添斟时都有唔同既感觉🫶🏻开心果海盐贝果包🥯 $70/set(可跟$40或以下咖啡)烘焙后既软熟度刚刚好👍🏻包面撒满开心果碎💚涂上软滑甜奶香既cream cheese🧀 咬落大满足🥰士多啤梨天使蛋糕🍰 $68感觉似日式简约风🇯🇵有一大粒新鲜香甜既士多啤梨🍓系顶部⬆️蛋糕好软绵🍰中间夹杂士多啤梨粒与Cream 多了一份甜滑口感😋
周末想慢活一下
Coffee shop 绝对系不二之选✅
而锅锣环呢间好多捧场客🙌🏻
Mocha 🍫☕️ $44
Pour-over☕️ $85
今次由店主介绍下拣选左呢款较有酒味既手冲咖啡💁🏻♂️
Caren - Houduras
开心果海盐贝果包🥯 $70/set(可跟$40或以下咖啡)
士多啤梨天使蛋糕🍰 $68