呢日同同事去食下午茶,去咗呢间新加坡餐厅~除咗海南鸡饭,呢间餐厅嘅其他野食都唔错!我地发现咗个超抵食tea set,仲唔到又饱味道又唔错🤤🍜鸡丝汤河 Shredded Chicken Flat Rice Noodle in Soup ($38)呢个tea set真系好抵食!真系穷人恩物🙌🏻鸡丝同河粉份量好多,鸡汤底香但有点油~鸡丝唔太肥,食落嫩滑,食完真系饱到上心口🤣🐷亚参猪手饭 Asam Stewed Pork Knuckle with Rice ($78)猪手份量适中,食落好腍好入味!白饭份量好多🤣 但唔太抵食,都系食翻喇沙算🤣🍜新加坡喇沙米线 Singaporean Laksa ($83)喇沙香辣又惹味,一闻到就已经好开胃~米线份量足够,配菜都好足料😍汤底椰香味浓,配上米线边饮边食,超大满足!🥪斑兰咖央多士 Malaysian Pandan Kaya Toast ($26)至出名嘅咖央多士味道好甜🤤 多士烘得好香脆~叫一份同朋友share做饭后甜品都好错!
呢日同同事去食下午茶,去咗呢间新加坡餐厅~
除咗海南鸡饭,呢间餐厅嘅其他野食都唔错!
我地发现咗个超抵食tea set,仲唔到又饱味道又唔错🤤

呢个tea set真系好抵食!真系穷人恩物🙌🏻
鸡丝同河粉份量好多,鸡汤底香但有点油~
鸡丝唔太肥,食落嫩滑,食完真系饱到上心口🤣

鸡丝汤河

猪手份量适中,食落好腍好入味!
白饭份量好多🤣 但唔太抵食,都系食翻喇沙算🤣

亚参猪手饭

喇沙香辣又惹味,一闻到就已经好开胃~
米线份量足够,配菜都好足料😍
汤底椰香味浓,配上米线边饮边食,超大满足!

新加坡喇沙米线

至出名嘅咖央多士味道好甜🤤 多士烘得好香脆~
叫一份同朋友share做饭后甜品都好错!

斑兰咖央多士
下午茶