餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2021-08-10 57 浏览
去铜锣湾唔知食乜好,上个礼拜朋友就约我去金百利广场觅食 🤪 金百利广场楼上真系好多餐厅,约friend食饭好方便 😆 今次去嘅「筑地日本料理」d 嘢食都唔错,价钱又唔太贵,值得一试 😙蟹肉香芒蟹籽沙律 ($60) d青瓜丝好爽口,蟹籽脆卜卜,配上沙律酱,简单好味 😋 另外仲加咗蟹肉同芒果片,几开胃 🥗黑蒜油猪软骨拉面 ($78) 嘅猪软骨份量好多,肥美松软 🐽 猪软骨配上黑蒜油,令拉面味道浓厚 🤤紫苏梅酱鸡柳串 ($32) 酸酸甜甜好醒胃 🐔 烧干嘅紫苏叶口感酥脆,好似紫菜一样,连埋鸡柳串一齐食,口感特别 🤪盐烧牛舌 ($28) 三块都厚薄适中,有咬口又唔太韧 🥩 $28黎讲都算抵试 👅 盐烧鲭鱼 ($58) 正常发挥,唔会过咸,加d柠檬汁再食几清新 🍋 烧广岛蚝 ($55) 外脆内软,入口嫩滑多汁 🦪 我同朋友每人得一只,食完真系要encore 😣