2023-04-17
铜锣湾想去打边炉,两个人有啲咩好选择,就系位于登龙街永光中心既[十下火锅]首先很喜欢这里的香港情怀80年代装修,有著大排档的风味,播放住80年代歌曲,简直耳熟能详,重点系食物高质素,好多年前同今日食过都系一样冇变,更喜欢系佢哋嘅套餐由两个人同一大班人一齐食,都设计得好好完全切合人数的需要👍🏻▪️十下麻辣火锅套餐二人前 ~每位 $ 328这个套餐首先可以选择鸳鸯汤底,食物种类繁多,最重要可以做食到晒呢度嘅推介,试到好多唔同嘅食材,份量亦唔少,一定够饱🐟 ✨滋润木瓜蕃茄鲜鱼汤木瓜鱼汤营养丰富,养颜美白,健脾有益,饮落清甜又滋润,仲有原条鱼可以食用🌶️✨十下麻辣火锅 汤头麻辣辛香,风味浓郁,有十多种香料熬煮调制,成为麻,香,辣风味的麻辣锅 (汤底已包含蜂巢冻豆腐及鸭血)🥩▪️大刀手切本地牛颈脊厚切牛颈脊味道浓郁,雪花平均,厚薄适中,烟韧有咬口,食落油香满溢,非常高质数既牛肉🐓▪️花雕醉鸡新鲜鸡件,滚熟后肉质仍然细嫩,带微微酒香▪️十下三宝滑🐮✨发菜蚝豉牛筋滑 ~牛味浓香,质感好烟韧,加咗发菜蚝豉,好得意,有一份古早味🦑✨咸蛋黄墨鱼滑~仍然食到粒粒墨鱼,好鲜味,带着点点咸蛋黄的咸香,好食🍤✨虾籽虾干鲜虾
▪️十下麻辣火锅套餐二人前 ~每位 $ 328
🐟 ✨滋润木瓜蕃茄鲜鱼汤
🌶️✨十下麻辣火锅
🥩▪️大刀手切本地牛颈脊
🐓▪️花雕醉鸡
新鲜鸡件,滚熟后肉质仍然细嫩,带微微酒香
▪️十下三宝滑
🍤✨虾籽虾干鲜虾滑~超级弹牙,好似食紧鲜虾咁,加咗虾籽虾干更家鲜味
🥟▪️凤城水饺~皮薄馅靓,满满弹牙大粒虾肉和爽脆木耳
🌶️▪️麻辣鸭血~滑嫩又入味,配上麻辣汤和芫荽,满满台湾风味
🍡▪️三星葱酱爆贡丸~香菇贡丸包住三星葱肉馅料,好弹牙而且葱味香浓,好惊喜
🍡▪️怀旧果皮鱼蛋~完全香港街头风味,陈皮味超香,鱼蛋好烟韧
🫔▪️脆炸响铃~放汤食就最正
🥗▪️蔬菜拼盘~有娃娃菜,生菜,萝卜,冬菇,粟米,打边炉不能缺少的蔬菜
✨▪️蛏子皇 $ 78
店员推介,我哋就追加左一份有两只,新鲜又大只,好食就系咁简单
🥥▪️天然椰子水~清甜椰子水香味,唔太甜,
清热又解渴
✨值得一赞喺呢度嘅服务态度,店员不是会留意你嘅需要,例如加汤,收拾,控制火嘅大细,最窝心嘅就系我哋嘅鱼汤,够钟起鱼,同埋食生三寳滑嘅时候,店员就会帮我哋处理,可见服务非常细心,系火锅店少有的👍🏻👍🏻