2018-07-21
今次嚟到铜锣湾食日本菜😚lunch嘅时候得lunch set,冇得散嗌其他嘢食嘅🤔环境阔落食得几舒服😆呢到有好多款蒸饭🍚咁岩呢2款都系配蒸黑豚肉😙豚肉同娃娃菜隔住咁蒸,就算唔加酱料都好好食😍酱料就系佢地自己调配嘅,有豉油、麻酱同一款系带点胡椒味😙#鳗鱼蒸笼饭配蒸黑豚肉 ($168)😋好味指数:(7.5/10)鳗鱼份量都几多,食落去唔会好松散😆👍🏼不过就有少少骨🤔笼饭食到咁上下仲可以倒汤,自制茶渍饭添😍#松叶蟹蒸笼饭配蒸黑豚肉 ($158)😋好味指数:(7.5/10)除咗有松叶蟹之外,仲有鱼籽同蛋丝😙蒸饭食落去唔会太湿,对我嚟讲岩岩好😆松叶蟹嘅份量几多,食落去鲜甜😙加埋鱼籽咸咸地其实都够味,觉得太淡可以加小小豉油😣#和牛西冷扒饭 ($248)😋好味指数:(7/10)虽然牛排份量唔算多,不过食落好淋但又唔会好散😍虽然饭份量都唔少,不过大食啲嘅朋友仔可能就未必够饱😫#HappyPouchSet ($208)😋好味指数:(7/10)呢款甜品系佢地同Mon cher合作😚个样似小笼包🤣个皮甜甜地,入面啲cream几轻身,最好味系朱古力同抹茶😍.⭐温馨小提示📌自制茶渍饭嘅时候要小心,唔好辣亲啊😗
环境阔落食得几舒服😆
呢到有好多款蒸饭🍚
#鳗鱼蒸笼饭配蒸黑豚肉 ($168)
😋好味指数:(7.5/10)
#松叶蟹蒸笼饭配蒸黑豚肉 ($158)
😋好味指数:(7.5/10)
除咗有松叶蟹之外,仲有鱼籽同蛋丝😙
蒸饭食落去唔会太湿,对我嚟讲岩岩好😆
#和牛西冷扒饭 ($248)
😋好味指数:(7/10)
#HappyPouchSet ($208)
😋好味指数:(7/10)
呢款甜品系佢地同Mon cher合作😚
个样似小笼包🤣
个皮甜甜地,入面啲cream几轻身,最好味系朱古力同抹茶😍
⭐温馨小提示
📌自制茶渍饭嘅时候要小心,唔好辣亲啊😗