2024-10-25
呢晚嚟咗铜锣湾新开嘅呢间浙江菜,餐厅明亮简约,都有几多特色嘅菜式,吸引唔少人嚟帮衬,平日夜晚都见到要等位🤨龙井烤鸡呢个系店铺嘅其中一个受欢迎嘅菜式,店员先上菜俾我地打卡,然后再帮忙处理,切开件上,方便食用🐥 烤鸡外皮香脆,入面嘅鸡肉够晒嫩滑juicy😙 食落口仲有淡淡嘅龙井香味,不过再重啲就好啦🍵粉丝裹虾见到几乎每枱都嗌呢一个粉丝虾煲,店员合先将倒上酱汁入煲仔,再蒸6分钟,将粉丝同埋虾仁煮熟,过程中香气扑鼻🥰 粉丝嗦晒啲虾嘅鲜味,真系好正,价格定位相宜。东坡仔排餐厅嘅设计好贴心,用上咗一个蜡烛,咁样可以保持东坡肉排嘅温度🤩 东坡肉排每件切到细细粒,近骨嘅肉真系特别嫩口🐷 加上用咗酸酸甜甜嘅酱汁,一啲都唔肥腻。江南绿茶饼呢个系餐厅嘅新出品,真系一个抵食推介😜 $28有四件,每件都有绿茶整嘅脆皮,入面就有一层好软绵绵嘅芋蓉,再加圆圈嘅周围沾上咗芝麻,口感层次十足。呢间浙江菜都算几抵食,菜式都唔系咁多餐厅会有得食,都算系呢间餐厅嘅一大优点👍🏻
龙井烤鸡
粉丝裹虾