#pb食在铜锣湾 #pb西餐系列 铜锣湾新开超高质粉红西餐厅🍽️New Restaurant Alert🚨✨近期食过最满意嘅餐厅❤️ 我欣赏呢间新开西餐厅嘅程度系两星期内已经去左3次 用行动证明佢有几好食😎 所以今次嘅食评系综合左我去3次嘅食评🤪 .呢间粉红色西餐厅2021年系西营盘开业 最近搬左去铜锣湾Fashion Walk 不过佢要行到近海旁嘅位置🤪 一转弯就会望到好抢镜嘅粉红色门口 店内都系以粉红色装修 环境好fancy😍 店内环境好大 不过座位之间有少少逼 行到最入会有几张大枱👍🏻 店员好nice 同客人有讲有笑 整体气氛超好🥰.Dinner有一个Signature Sharing Set 包3款Starter、两款Pasta、两款Main、1款甜品 价钱每位$498🤪 散叫嘅话 Pasta、Main都有5-6款选择 价钱$158-$378不等 唔算太贵👍🏻 饮品方面都有好多选择 Cocktails 、Mocktails、红酒、白酒、啤酒、果汁、汽水都有😍✨Starter✨🔹Burrata🧀推介❤️ 佢嘅burrata cheese有士多啤梨酱舖面 旁边仲有大量果仁 捞埋一齐食口感
#pb食在铜锣湾 #pb西餐系列
铜锣湾新开超高质粉红西餐厅🍽️
New Restaurant Alert🚨✨

✨Starter✨
🔹Burrata🧀
推介❤️ 佢嘅burrata cheese有士多啤梨酱舖面 旁边仲有大量果仁 捞埋一齐食口感好丰富😋 落左士多啤梨酱 有微微酸甜味 食落冇咁漏😍 另外佢配sourdough食都好正👍🏻

🔹Clams 2.0🐚
推介❤️ 呢款前菜我食左两次🤪 蚬嘅份量好多 足够两个人share食👍🏻 佢用香草、牛油、沙律酱煮过 蚬嘅味道好鲜甜😋 佢个汁真系好好食 记得一定要点sourdough食😍

✨Pasta✨
🔹Roasted Pumpkin Ravioli🎃
意大利云吞包住烤南瓜馅😋 南瓜超甜 配埋个汁 整体味道偏甜👍🏻 食几粒都已经好饱🤪
🔹Shellfish Tagliatelle🍝
推介❤️ 佢落左大量海鲜 有虾、青口、墨鱼仔 好足料👍🏻 除左有海鲜嘅鲜甜味 佢仲落左少少蕃茄煮成汁 食落几惹味😋 配鸟巢面唔会好饱肚 刚刚好😍

🔹Oxcheek Pappardelle🐮
推介❤️ 今次用左寛条面 感觉有少少似食紧千层面咁🤪 牛颊肉煮到好淋 食落仲有胶质 而且牛味好浓😋 佢仲加左少少芝士 食落更加香👍🏻

✨Main✨
🔹Peri Peri Chicken🐣
鸡肉肉质几嫩滑 配埋酸酸甜甜嘅汁 几开胃😋 旁边嘅车厘茄、腌黄瓜都好食👍🏻
🔹Catch of the Day🐟
推介❤️ 当日嘅鱼系海鲈鱼 肉质超级滑😍 食第一啖已经好惊艳😋 不过个汁味道偏咸 感觉唔点汁就咁食鱼会更加好食🤪

🔹Eggplant Caponata🍆
好特别嘅摆盘🥰 佢源于意大利西西里岛 系茄子炖杂菜🤪 整体味道酸酸甜甜 「鸟巢」下面有茄子、橄榄、红椒、蕃茄等😋 捞埋蛋汁、「鸟巢」食口感几丰富👍🏻

✨Dessert✨
🔹Tiramisu🍫
食左两次嘅甜品🤪 Tiramisu好大份 建议两个人share食👍🏻 佢嘅咖啡味偏重 食落口感好滑😋 第二次觉得食到2/3有少少漏 不过其实都好好味🥰

🔹Tofu Panna Cotta🍨
推介❤️ 3款甜品中最惊艳嘅一款😍 又系食左两次嘅甜品🤪 佢嘅豆腐味超浓、超香 口感好滑 好似食紧豆腐花咁😋 上面嘅糖浆都几甜 店员话下次怕太甜可以另上👍🏻

🔹Orange Cake🍰
推介❤️ 佢嘅蛋糕口感似carrot cake 食落几湿润 橙味好浓😋 最欣赏系上面嘅烧橙、橙皮 配埋蛋糕食好浓橙味😍

🔹Belu Sparkling Water (Free Flow)🧊
对于好钟意似Sparkling Water嘅我真系好正🤪 每人$12就可以任饮 叫一枝都要$10 所以Free Flow真系好抵饮👍🏻
整体✨ 绝对系近期食过最满意嘅餐厅❤️ 店内外以粉红色装修 环境好fancy👍🏻 食物质素超高 好食到想食哂佢成个menu😋 而且价钱唔太贵 店员都好nice😍 静静鸡话俾大家听 我已经book左位下星期再去🤪

Casa Cucina (铜锣湾)
铜锣湾百德新街59-65号Fashion Walk地下C及D号舖
用餐时段