📍铜锣湾-鱼一寿司今日想同大家介绍铜锣湾嘅一间日本餐厅🇯🇵🎌~~ 性价比超高之余质素都好好♪( ´θ`)ノ!🐡味醂鱼干 $48师傅烧得劲脆口!而且好烟靭 点埋沙律酱食真系一个好好嘅前菜~🫶🏼✨🥗牛油果鱼生沙律 $78呢一个沙律好似净系喺鱼一见过🥹✨冇谂过可以结合想食鱼生又想健康食沙律嘅梦想!呢个沙律绝对比到你呢个option~~ 入边嘅鱼亦都好多唔同种类 虾都有三只 $80 都唔使真系好抵!🪿鹅肝卷 $48我第一次见呢一种形态嘅鹅肝卷物!用厚厚嘅饭嚟做一个反卷 包住煎香煎脆咗嘅鹅肝!真系好好食🥹🥹❤️而家谂返都想再食🍣火炙左口鱼边 $20/件火炙左口鱼边永远都系我寿司界入边嘅最爱!食落去入口即溶🥹🥹❤️🎣剑鱼腩寿司 $15/件剑鱼腩都系我最爱之一!呢一间嘅剑鱼腩食落去都系好肥美 正!🐠油甘鱼腩寿司 $22/件平时食寿司钟意食肥啲 所以就叫咗腩位!♪( ´θ`)ノ食落去都好多油脂!(*ˉ︶ˉ*)正!🎏挪威三文鱼腩刺身四切 $62呢个刺身超抵食!🎌🍣食落去三文鱼劲厚劲肥🥹🥹❤️正!满足到爆🐟葱吞拿鱼腩军舰 $28保持一贯水准嘅葱吞鱼腩军舰!紫菜超脆 加埋鱼蓉有两种口感 口感满满 推介♪( ´θ`
📍铜锣湾-鱼一寿司

🐡味醂鱼干 $48

🥗牛油果鱼生沙律 $78

🪿鹅肝卷 $48

🍣火炙左口鱼边 $20/件

🎣剑鱼腩寿司 $15/件
剑鱼腩都系我最爱之一!呢一间嘅剑鱼腩食落去都系好肥美 正!

🐠油甘鱼腩寿司 $22/件

🎏挪威三文鱼腩刺身四切 $62

🐟葱吞拿鱼腩军舰 $28
保持一贯水准嘅葱吞鱼腩军舰!紫菜超脆 加埋鱼蓉有两种口感 口感满满 推介♪( ´θ`)ノ

🍱加州手卷 $25

唔够饱嘅朋友仔一定会食嘅嘢就系手卷!手卷饭同入边料嘅份量都好多!$25超抵食

🍣日本直送大拖罗寿司 $45/件
难得去到weekend当然叫返旧好嘢嚟食吓啦 就叫咗日本直送嘅大拖罗寿司 我谂你睇相都见到佢有几肥美 油脂满满 食落去真系好满足!

🍜手打乌冬 $42

去到埋尾一定要食返个热食先满足!就叫咗个手打乌冬❤️冬天食一流 暖笠笠 而且乌冬口感都好弹牙!

📍铜锣湾-鱼一寿司
地址: 铜锣湾骆克道491-499号京都广场地库

#gluttonlifecafe #gluttonlife铜锣湾
#铜锣湾 #hkfoodie #yummy #food #cafe #hkcafe #hkfood #hkgoodblogger #chill #hotdog #dogfriendlyhkrestaurant