/ 面档铜锣湾时代广场附近嘅怀旧特色车仔面档🍜呢几日不停落雨, 系时代广场行完街就想近近地揾个地方食晚饭, 点知见到后面条街有间几怀旧风嘅车仔面档几抢眼, 就二话不说即刻去食🤣尼间面档以旧式屋邨为设计, 周围都放置左八九十年代流行嘅黑胶唱片, 而且背景音乐都主要系香港怀旧金曲, 好有回忆🎼餐厅主要系用手机落单, 比一般车仔面店更环保, 唔洗每人都用一张点餐纸又唔怕店员落错单, 十分方便👍🏻食物价钱系铜锣湾地区嚟讲都好亲民, 五𩠌$56, 四𩠌$50以及三𩠌$42🍜 超过20款𩠌菜选择, 又有辣汁沙嗲酱同腩汁可以加, 更有小食同饮品可以散嗌😋分别嗌左两碗五𩠌同男朋友share 加埋就好似变咗十𩠌🤣🤣总共食咗以下𩠌菜, 汤底加晒腩汁, 辣汁同沙嗲酱- 鱼皮饺- 韭菜饺- 牛柏叶- 五香牛腩- 春卷- 香辣水鱿- 清汤萝卜- 爆汁潮州牛丸- 怀旧猪大肠比较特别有惊喜嘅系五香牛腩, 煮得好软淋同入味, 牛柏叶份量好多而且爽脆唔靭👍🏻而且每张枱都有一兜辣菜甫可以比客人任食, 我加左少少落碗面到, 都几辣几好食架小食方面嗌咗以下:- 鲍汁鸡脚 $28- 净鸡翼尖 $28- 怀旧咖喱鱼蛋同水鱿
/ 面档
铜锣湾时代广场附近嘅怀旧特色车仔面档🍜

分别嗌左两碗五𩠌同男朋友share 加埋就好似变咗十𩠌🤣🤣
总共食咗以下𩠌菜, 汤底加晒腩汁, 辣汁同沙嗲酱
- 鱼皮饺

小食方面嗌咗以下:
- 鲍汁鸡脚 $28
- 净鸡翼尖 $28
- 怀旧咖喱鱼蛋同水鱿 $28
小食十分有惊喜, 全部份量都好多, 鸡脚同鸡翼尖都煮得好入味, 而鱼蛋系属于偏大粒爽口弹牙👍🏻👍🏻

整体来讲我觉得性价比高, 地理位置优越, 食物平靓正之余个环境仲可以打下卡添😍 老细仲好好人会周不时去问下食客意见, 希望煮得更好食, 建议大家经过都可以帮衬下👍🏻

📍 面档 (铜锣湾)
铜锣湾勿地臣街10号地舖