2022-10-01 105 浏览
一进入餐厅就有一种身临其境嘅感觉屋顶挂满星星🌟吊灯令人心情十分愉快☺️今次餐厅安排咗我们系樱花🌸树下食嘢本身呢间店已经好有日本居酒屋🏮feel再加上樱花树同闪亮亮的吊灯 更加有情调💗-每次有客户光临都听到击鼓🥁以表欢迎💗 👏🏻好特别-一锅二烧顶级和牛二烧餐 $788(两位用)我地试咗佢地嘅招牌菜一锅两烧首先上嚟嘅系前菜九品御付🍱成个前菜摆盘劲精致✨ 食物亦十分丰富有香葱吞拿鱼蓉、玉子、枝豆、蟹籽龙虾沙律、珍珠米饭及紫菜等等一共九款材料 可以按照个人喜好自行搭配嚟食我就钟意用紫菜包成手卷嚟食啦💗不过不得不说佢地嘅食物好新鲜而且好足料 吞拿鱼蓉真系食到啖啖肉 😝-食完前菜之后开始第一烧,铁板烧!👏🏻和牛分别有A4和牛肩里肌、日本黑豚肉 、A5鹿儿岛和牛牛肩、南瓜同番薯🍠粉红色💗的牛肩肉油花好靓牛肉质感软嫩 牛味十足 真系食到停唔到口💗😝最重要系有职员专门我地烧好晒啲肉对于唔识烧肉嘅朋友 呢个举动真系好贴心💗💗-食完第一烧后马上嚟到第二烧,寿喜烧😍套餐包装A5鹿儿岛和牛三角腩😋同A4和牛臀肉☺️职员好细心将配料 包括洋葱、菇同豆腐等系煲烧出味然后再倒入寿喜烧汤汁煮到差唔到职员就提醒我地可以开始摆
一进入餐厅就有一种身临其境嘅感觉
屋顶挂满星星🌟吊灯令人心情十分愉快☺️
今次餐厅安排咗我们系樱花🌸树下食嘢
本身呢间店已经好有日本居酒屋🏮feel
再加上樱花树同闪亮亮的吊灯 更加有情调💗
每次有客户光临都听到击鼓🥁
以表欢迎💗 👏🏻好特别
一锅二烧顶级和牛二烧餐 $788(两位用)

我地试咗佢地嘅招牌菜一锅两烧
首先上嚟嘅系前菜九品御付🍱
成个前菜摆盘劲精致✨ 食物亦十分丰富
一共九款材料 可以按照个人喜好自行搭配嚟食
我就钟意用紫菜包成手卷嚟食啦💗
不过不得不说佢地嘅食物好新鲜
而且好足料 吞拿鱼蓉真系食到啖啖肉 😝

食完前菜之后开始第一烧,铁板烧!👏🏻

粉红色💗的牛肩肉油花好靓
牛肉质感软嫩 牛味十足
真系食到停唔到口💗😝

最重要系有职员专门我地烧好晒啲肉
对于唔识烧肉嘅朋友 呢个举动真系好贴心💗💗

食完第一烧后马上嚟到第二烧,寿喜烧😍
套餐包装A5鹿儿岛和牛三角腩😋同A4和牛臀肉☺️

职员好细心将配料 包括洋葱、菇同豆腐等系煲烧出味
然后再倒入寿喜烧汤汁

煮到差唔到职员就提醒我地可以开始摆肉落去啦☺️

牛肉想食几成熟都可以自己控制
最后牛肉连鸡蛋一齐食 特别香😋😋

📍 浪 • 居酒屋 Nami Izakaya
📍 铜锣湾 • 登龙街1-29号金朝阳中心2期Midtown 1楼