板神鉄板燒日本料理 (信和廣場)

God of Teppanyaki (Sino Plaza)
今日同大家分享吓我最近去咗铜锣湾板神铁板烧嘅食后感!佢哋依家做紧五周年庆祝活动,推出咗个抵食套餐,仲可以加钱升级食A5和牛同埋其他单点菜式添!✨餐厅环境:打卡一流嘅海景旗舰店📸一入到去,哗!成个14,000呎嘅旗舰店,真系好grand!最正系仲有海景睇,打卡一流呀!🤳 餐厅仲有独立厢房,想静静地庆祝生日或者纪念日都冇问题!🤫🎉五周年套餐:抵食之选💰讲返个五周年套餐,$555起就可以叹到南非鲍鱼、西班牙红虾、法国白鳕鱼等高级食材,真系抵到烂!想食好啲,可以加钱升级A5和牛薄烧($755)或者厚烧($805),绝对系物超所值!💯 🥗前菜:清新开胃之选🌱前菜系个时令蔬菜沙律,用咗新鲜蔬菜,配埋甘笋汁同炸春卷皮丝,口感爽脆,清新开胃,为成餐打开咗个好嘅开始!👍🦐主菜:西班牙红虾伴天使面🍤呢个西班牙红虾真系不得了!师傅煎到外脆内嫩,配埋炸天使面同虾膏浓汁,鲜甜到爆炸!💥 虾肉弹牙,天使面香脆,真系好夹!😋🐟主菜:法国白鳕鱼佐香草奶油蒜汁🐟白鳕鱼煎到金黄色,外皮香脆,鱼肉鲜嫩多汁,配埋香草奶油蒜汁,味道层次丰富,真系好食到停唔到口!🤤🥩主菜:和牛A5薄烧 vs 厚烧🔥终于到戏肉啦!今次我试咗薄烧

✨餐厅环境:打卡一流嘅海景旗舰店📸

🎉五周年套餐:抵食之选💰

🥗前菜:清新开胃之选🌱

🦐主菜:西班牙红虾伴天使面🍤

🐟主菜:法国白鳕鱼佐香草奶油蒜汁🐟

🥩主菜:和牛A5薄烧 vs 厚烧🔥

终于到戏肉啦!今次我试咗薄烧同厚烧两种A5和牛,两款各有千秋!

和牛A5薄烧($755): 薄烧嘅和牛煎到三成熟,包住炸蒜同葱粒,入口即溶,蒜香味浓郁,口感丰富,真系好正!🤤
和牛A5厚烧($805): 厚烧嘅和牛肉质软嫩,油脂分布均匀,咬落去Juicy又充满肉香,钟意浓郁牛味嘅朋友一定会爱上!😍 我自己就比较钟意厚烧,因为𠮶种牛味真系好满足!

🍔加点推介:鹅肝汉堡 & 火焰北寄贝🔥

鹅肝汉堡: 鹅肝煎得香脆,入口即溶,配埋个松软嘅面包,真系人间美味!😋
火焰北寄贝: 北寄贝新鲜爽口,用火焰烧过之后更加带出鲜味,加上昆布汁调味,更添层次,好正!👍

🍚炒饭:镬气十足!🍚

铁板烧又点少得炒饭呢?师傅炒到粒粒分明,加埋蛋、牛肉碎、葱花等配料,镬气十足,好香口!就算食到好饱都忍唔住要食埋佢!😋

🍮甜品:抹茶の诱惑🍵

甜品系抹茶奶冻,茶味香浓,口感滑溜,食完咁多嘢,食返个清爽嘅甜品真系啱晒!😌

🍞额外惊喜:焦糖多士🍞

餐厅仲额外送咗焦糖多士,多士煎到香脆,面头铺满糖碎,焦糖味香浓,真系锦上添花!💖

🍹酒吧区:Chill住叹美景🥂

食完铁板烧,仲可以去酒吧区饮番杯,chill住欣赏海景,真系人生一大享受!😌

💡总结:高质享受,值得一试!👍

总括嚟讲,板神嘅五周年套餐真系性价比高,$555起就可以食到咁多嘢,加钱升级A5和牛同埋其他单点菜式更加系超值!环境、服务同食物质素都一流,绝对系铜锣湾食铁板烧嘅好选择!下次一定要再嚟!👏