2023-11-02 99 浏览
呢晚又喺铜锣湾呢头揾食啦 所以就嚟咗呢间新加坡菜 餐厅环境以白色为主调 感觉都几舒服😌喇沙辣椒老虎虾真系十分推介呢个菜式 老虎虾只只都好弹牙同埋好大只🦐 入面嘅虾膏真系好鲜甜 老虎虾同埋个喇沙酱汁好夹 沙嗲酱汁唔算太辣 但系就几惹味 如果有嗌白饭嘅话会好想攞嚟捞饭食😮 钟意食虾嘅朋友一定要嗌嚟试下咖啡骨呢碟都几特别 因为咖啡味道香浓 甜甜地咁 如果钟意饮咖啡嘅朋友应该会几钟意☕️ 一字骨半肥瘦 而且都几多肉 轻轻炸过再沾上咖啡汁海鲜板面呢款充满新加坡手工摊特色嘅面条 口感几软身 手工面嚟讲都幼滑 肉丸几有胡椒味 新鲜蔬菜 冬菇片 有星马菜特色嘅干鱼仔 温泉蛋 汤底仲有蛋花添🍜 整体口感丰富 材料都几多 仲有新鲜嘅老虎虾同埋青口添啊饮品 美禄爆炸 呢个系星马菜常见嘅饮品🍫 但系呢度嘅美禄爆炸系更加独特 因为除咗大量嘅美禄粉系顶头 仲有啲可可球☺️ 同埋一块美禄曲奇🍪 新加坡老虎啤酒🍻 呢度连啤酒都有三款可以选择 我哋就拣咗一个特别啲嘅新加坡啤酒 味道唔算太过苦 啤酒即开 店员仲帮我哋斟埋落杯🍺呢一餐嘅新加坡菜都几多海鲜嘅菜式 见到好多台都有叫蟹食 下次再嚟一定要试吓🦀

饮品
美禄恐龙  新加坡老虎