2024-03-27
今晚同友人去铜锣湾的楼上Cafe ,新店加上装潢简约,而且座位宽敞舒适,感觉可以放松享受咖啡,同友人饮野倾计。主菜类 有9款, 价钱 $128-$138,小食有8款,可以加钱要套餐,饮品款式较多$32-$46。汤/沙律、饮品、甜品 $48/$63沙律用油醋汁,味道带点韩式风味,酸酸地几开胃,沙律菜新鲜干净,食落好爽脆。干坤海鲜炸酱意粉 $138卖相好靓,干坤黑白,有齐两款口味,搞匀一齐食又有另一番滋味。白色系忌廉酱汁,奶香creamy,加左蟹籽脆卜卜增加口感,仲有海鲜蚬肉同带子粒。黑色系韩式炸酱好浓郁,味道甜甜地,仲有鱼糕同腌黄色萝卜,系韩国嘅味道。最后我将两者搞匀,味道咸咸甜甜,好好味。意粉煮得刚好,有咬口又挂满酱汁。安格斯牛肉芝士汉堡 $138超级大个好吸引好正,好香牛肉味,牛肉超厚身多肉汁,扎实不散开,而且入口肉质松化,做得很好。加上溶化芝士同调味刚好的酱汁,非常美味。薯条即炸,又热又脆卜卜。抹茶豆腐拿铁 $42抹茶味浓香,加左滑溜豆腐,令口感更细滑,而中和甜度,所以饮完唔腻,抹茶同豆腐两者味道都平均,甜度唔高,好好饮。美式咖啡 (跟餐)咖啡突出,够冻又够大杯,个人喜欢啡味重,
今晚同友人去铜锣湾的楼上Cafe [UNNIE],新店加上装潢简约,而且座位宽敞舒适,感觉可以放松享受咖啡,同友人饮野倾计。 主菜类 有9款, 价钱 $128-$138,小食有8款,可以加钱要套餐,饮品款式较多$32-$46。
汤/沙律、饮品、 甜品 $48/$63
卖相好靓,干坤黑白,有齐两款口味,搞匀一齐食又有另一番滋味。 白色系忌廉酱汁,奶香creamy,加左蟹籽脆卜卜增加口感,仲有海鲜蚬肉同带子粒。 黑色系韩式炸酱好浓郁,味道甜甜地,仲有鱼糕同腌黄色萝卜,系韩国嘅味道。 最后我将两者搞匀,味道咸咸甜甜,好好味。意粉煮得刚好,有咬口又挂满酱汁。
薯条即炸,又热又脆卜卜。
咖啡突出,够冻又够大杯,个人喜欢啡味重,而唔酸,呢杯好岩我。
朱古力慕丝蛋糕 (跟餐)
估唔到甜品都咁正,朱古力好rich,质感细腻幼滑,入口化开浓浓朱古力味,底层系松软朱古力蛋糕。