2024-12-01
天气冻冻哋❄️,今日同朋友饮野倾计🍻,揾到呢间铜锣湾闹市入面嘅酒吧,一出䢂就比门口嘅 Pixel 打卡外墙吸引住🎨,上面仲有个「被迫营业中」嘅牌,好特别,即刻就要打卡啦📷!酒吧分两层,入门口系一间好有格调嘅酒吧🍸,有飞镖机🎯,吧枱,live band 表演位🎶,楼梯落下层系室外大露台,空中花园BBQ🔥,面积都算大,目测可以70,80人一齐开P🎉。平日有$388嘅烧烤任食套餐,加$200仲可以食埋海鲜添🦞,嚟紧圣诞节啱晒一班兄弟姊妹过嚟包场庆祝。今日我哋只得两个人,所以只点咗一份捞汁海鲜同饮品🍹,海鲜大大份,有鲍鱼、扇贝、花甲皇、青口、海虾、螺肉、八爪鱼等…劲惹味,送酒一流🍷。另外,Bartender系国际调酒师协会会员🏆,攞奖攞到手软。佢介绍嘅招牌鸡尾酒🍹佢为我哋调制嘅热情果鸡尾酒唔单止好饮,仲识变魔术🔮,一定要亲身嚟体验下至得,餐厅系pet friendly🐶🐱,酒吧嘅狗店长Oreo好可爱,客人都可以带埋自己心爱嘅宠物嚟互动𠺢。酒吧逢星期四夜晚有Live Band表演🎶,八点半左右开始,主音小姐唱歌好好听🎤,比起好多歌手一D都唔逊色,好正,客人仲可以上去一齐唱歌。另外老板同我哋讲,12
酒吧逢星期四夜晚有Live Band表演🎶,八点半左右开始,主音小姐唱歌好好听🎤,比起好多歌手一D都唔逊色,好正,客人仲可以上去一齐唱歌。另外老板同我哋讲,12月20号到26号嚟酒吧消费两杯啤酒🍺就会送 Chiikawa杯,Chiikawa 粉丝就一定要嚟捧场喇啦🫶🏻。
评分:最高为5分
治愈度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指数:🩺🩺🩺🩺
@falo.bistro
Falò Bistro
铜锣湾骆克道447-449号中威商业大厦5楼
📍铜锣湾港铁站C出口3分钟路程
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #gathering #IGable #happyhours #铜锣湾食饭 #铜锣湾户外餐厅 #铜锣湾美食 #铜锣湾烧烤 #公司聚会 #包场优惠 #私人会所 #会所 #私窦聚 #包场 #包场服务 #现场音乐 #音乐会 #烧烤 #BBQ #teambuilding #whisky #wine #beer #karaoke #party #catering #celebrity #livemusic #FaloBistro