2019-07-09 90 浏览
<cwb高质边炉 第一次食麻辣乌鸡煲 >呢间喺铜锣湾既火锅英雄 地点方便 喺 mtr c出口对面 环境舒服 大大个卡位 有 d古式古香既感觉👍🏻 感觉似系贵野 但实质上唔算贵 价钱合理 值得一试!茶芥每位20 蚊 但有劲多酱料点 好似香油麻油 豉油 葱花香菜芹菜🌶🌿等等 可以因应食唔同汤底 整番唔同既混酱 👍🏻🍴南山泉水鸡锅 248 蚊🐤🌶我初头点时以为系好清香𠮶款烚鸡𠮶 d煲 点知原来泉水系辣汤底 有好多麻子辣椒 胡椒 🌶好彩我食得辣 不过以食得辣既人黎讲 佢最多算系中少辣 好够香 我好钟意佢有大量既爽口香菇 煲左好耐都冇影响口感🍄而我最惊喜系 佢既鸡系落重本用乌鸡 🐤 仲要整得好嫩滑 就算煲得耐都保持应有既口感 呢个好正 推介😍 🍴蒙古羊肉片 98 蚊🐑羊肉片切得有厚度适中 放落锅一阵就熟 羊肉带有轻微膻味 好有口感🍴鸭血 45 蚊🦆切得大细一样既鸭血 抵食 多件 唔容易整烂 r感唔错🍴韭菜水饺6 件 48 蚊🥟韭菜新鲜 饺皮偏厚实 有口感🌿👍🏻🍴鲜黑毛肚 88 蚊🐷新鲜既牛柏叶 好爽口 放一阵就熟 点麻油食最正 🍴酥炸响玲48 蚊🔥48 蚊黎讲都几多份量
<cwb高质边炉 第一次食麻辣乌鸡煲 >

韭菜新鲜 饺皮偏厚实 有口感🌿👍🏻

🍴鲜黑毛肚 88 蚊🐷
新鲜既牛柏叶 好爽口 放一阵就熟 点麻油食最正

🍴酥炸响玲48 蚊🔥
48 蚊黎讲都几多份量 佢个响玲皮包得密度好高 所以放落汤要3至4 秒都吸哂汁 . 都炸得几脆口 唔错

🍴美国极品肥牛 208 蚊🐂
佢呢款牛肉 冇讲明系边个位 但睇样比较似牛颈脊 佢既雪花几靓 食落都有少少油脂溶左 牛肉味适中 口感好软林 质素唔错 !

🍴四川绍粉 28 蚊👍🏻
28 蚊好多条绍粉 佢个味有 d似薯粉 但佢粗身好多 所以比较有口感同黏稠度高 d .饱肚野

🍴洛神花茶48 蚊🌸
洛神花味都多既甜度适中 几解麻辣味 食辣汤底点比较适合
#鸡煲 #乌鸡 #洛神花 #手切牛 #火锅 #打边炉 #响玲 #羊肉 #鸭血 #洛神花 #麻辣
Score 平均分 <7.9/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#火锅英雄
铜锣湾 骆克道491 至299 号京都广场3 楼
~~~~~~~~~~~~
2019-07-08