2022-07-05
-朋友仔个个都返紧intern🥹得我一个冇得出place无所事事咁😂成日周围食食食😋于是今日等佢哋放工🤩捉咗佢地陪我食饭!-今日要介绍嘅系位于铜锣湾登龙街嘅❤️🔥❤️🔥SteakBar❤️🔥❤️🔥佢主打吉列牛扒😋🙆🏻♀️Dinner set仲有羊架、薄切牛、西冷、板腱牛扒、鱼柳同肉眼可以拣定食会包埋😆☑️沙律🥗☑️味素饭🍚☑️酸萝卜🥕食完真系好饱好满足🥰-🐮Set B 吉列炸牛扒 $188+1呢个系佢地嘅招牌菜😚亦都系我最推荐嘅餐✨石炉上落咗片牛油🧈预热5分钟就可以烧牛啦🔥牛肉每面煎大约30秒就食得架啦😌吉列牛扒外层炸到金黄色🤩烧完依然脆卜卜烧过嘅表面锁住肉汁😍食落肉嫩多汁加埋烧汁/蒜盐🧂/炸蒜片🧄一齐食就更好味😋推荐!好味指数:🌕🌕🌕🌕🌗-🐮Set E 石烧薄牛肉 $178+1未烧个阵望到佢肥瘦均匀🤩烧个阵因为太多肉汁🤣可能会比啲油弹亲大家要小心啲!🥹😂同埋佢比吉列牛薄稍微两边煎一下😗见唔到红色就食得🥩烧太耐老咗就唔好食架啦😝入口好juicy😋油香十足试完原汁原味😌可以点埋啲调味料食都是很不错的(●°u°●) 」好味指数:🌕🌕🌕🌕🌘-🐮顶级板腱牛扒 $215+1【冷知识:牛板腱系位于牛的
朋友仔个个都返紧intern🥹
得我一个冇得出place无所事事咁😂成日周围食食食😋
于是今日等佢哋放工🤩捉咗佢地陪我食饭!
今日要介绍嘅系位于铜锣湾登龙街嘅
呢个系佢地嘅招牌菜😚亦都系我最推荐嘅餐✨
吉列牛扒外层炸到金黄色🤩烧完依然脆卜卜
烧过嘅表面锁住肉汁😍食落肉嫩多汁
加埋烧汁/蒜盐🧂/炸蒜片🧄一齐食
就更好味😋推荐!
好味指数:🌕🌕🌕🌕🌗
未烧个阵望到佢肥瘦均匀🤩
烧个阵因为太多肉汁🤣可能会比啲油弹亲
大家要小心啲!🥹😂同埋佢比吉列牛薄
稍微两边煎一下😗见唔到红色就食得🥩
烧太耐老咗就唔好食架啦😝
入口好juicy😋油香十足
试完原汁原味😌可以点埋啲调味料食
都是很不错的(●°u°●) 」
好味指数:🌕🌕🌕🌕🌘
🐮顶级板腱牛扒 $215+1
【冷知识:牛板腱系位于牛的肩甲部位,其肉质美味程度排名系第三名,仅次于菲力牛排同肋眼牛排!🫢】
牛扒我嗌咗六成熟😋色泽粉嫩💖
跟餐有沙律🥗食啲蔬菜感觉比较健康
仲有啲腌萝卜😌酸酸地可以解腻😙
食埋个饭就啱啱好🤰🏻
好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑
餐厅服务都唔错🍴斟水都斟得几密🫗价钱可能贵咗啲啲🤏🏻但系铜锣湾食晚饭定价都合理嘅😗整体食物都唔错😙可以一试!
📍 Steak Bar (铜锣湾)
铜锣湾登龙街36-48号登辉大厦地下B号舖
💸人均消费:$210