2022-12-03
呢间平时好难book 的米芝莲餐厅,幸运地系平日夜晚walk in 有位😍 坐低后,店员都会主动问你之前有无食过,需唔需要介绍。我地之前食过屯门分店,本身有心水之选,打开发现原来两间分店大部份菜式都唔同,有惊喜可以试唔同野😆 餐厅服务主动积极,体验良好👏我地叫左一个意粉同一个意大利饭。点餐后,店员会上面包。而每款菜式店员都会作简单介绍食材特色同食用方法,另外有个窝心位系店员见你食完一款菜式,会主动帮你换过set 餐具👍🏻餐厅环境时尚典雅,坐得舒服😌餐厅装修低调带点奢华,坐位唔算多,但枱与枱之间唔算太逼。厨房系半开放式,等食客可以欣赏厨房煮食过程👨🏻🍳 其次都可以睇到厨房干净企理,食得安心☺️ 餐厅食物高质,性价比高😋🍞餐前面包面包微微烘过香软,配香草牛油食有点咸香,配黑醋橄榄油有点微酸,两种食法各有所好。🥓传统卡邦尼手造意大利幼面 $168 意粉口感烟韧,蛋汁味道浓郁,唔会觉得腻。烟肉香口,每啖都有烟熏味。呢个意粉绝对系世界级,无得输,必食推介。🦀意大利饭配松业蟹肉及带子刺身薄片,海胆汁 $330Risotto 饭粒软硬度刚好,唔会太淋又无太硬,将蟹肉同带子沟埋一食更可以带出个鲜味。虽
餐厅服务主动积极,体验良好👏
餐厅环境时尚典雅,坐得舒服😌
餐厅食物高质,性价比高😋
🍞餐前面包
🥓传统卡邦尼手造意大利幼面 $168
🦀意大利饭配松业蟹肉及带子刺身薄片,海胆汁 $330
Risotto 饭粒软硬度刚好,唔会太淋又无太硬,将蟹肉同带子沟埋一食更可以带出个鲜味。虽然带子系薄身,但食落有咬口,增加成个饭口感层次。