2024-03-31
拉面Jo已经连续多年获香港米芝莲推介,据闻连奇洛李维斯都帮衬过,喺元朗同铜锣湾都有分店;前排去铜锣湾行街经过,又见到咁岩唔洗排队,就即刻同朋友入去试下。🍜鸡白汤拉面鸡白汤以鸡骨同鲜鸡肉熬制而成,质地偏creamy浓稠,所以面条非常挂汤,每一啖面都可以食到香浓嘅鸡白汤,再配埋嫩滑嘅叉烧同鸡胸肉,食完成碗都已经几饱肚。🍜特制低温叉烧沾面上网见好多人都推介低温叉烧,就转登叫黎试下;餐厅先以66度慢煮叉烧,然后再烤烘,经过低温烹调嘅叉烧肉质更松软,鲜嫩而多汁,叉烧嘅份量亦都好多,每块都劲大片。沾面口感烟韧,非常有口感,而木鱼豚骨沾面汤味道浓郁,但一啲都唔油腻。🥩葱花牛舌呢款系薄切牛舌,轻轻一咬就已经可以咬开,岩哂我呢啲懒人,肉质嫩滑,同时带有牛味,每一件牛舌都可以食到浓浓嘅葱花味,份量亦都颇多。🍗炸鸡一碟有四大件炸鸡,每件嘅外皮呈金黄色,口感外脆内软;一咬落去外皮劲卜卜脆,内里充满肉汁,肉质柔软,再配埋美乃滋一齐食,非常滋味!🍑 日本盛桃汁 Fujiya Peach Nectar 平时都好钟意去759买呢一款嘅蜜桃汁饮,味道唔会系好假既果汁味,因为佢有25%都系新鲜水蜜桃汁,仲要每一啖都可以饮
🍜鸡白汤拉面
🍜特制低温叉烧沾面
🥩葱花牛舌
🍗炸鸡
🍑 日本盛桃汁 Fujiya Peach Nectar
平时都好钟意去759买呢一款嘅蜜桃汁饮,味道唔会系好假既果汁味,因为佢有25%都系新鲜水蜜桃汁,仲要每一啖都可以饮到果肉,味道鲜甜。