2024-05-10
偶尔会想念韩菜,今日就带家人来到铜锣湾一间餐点精致、装潢有格调既韩式餐厅-一坐低职员就送上几款韩式小菜,等我地边食边睇餐牌一见到有蒜头清炖鸡锅,二话不说即刻点,系养生进补既不二之选头盘先来既系韩式生牛肉,血红既生牛肉吃起来味道鲜亦带甜,绝对无半点腥味,肉质比想像中更嫩滑,拌葱蒜泡菜等其他酱料,加上紫菜,成个配搭又清爽又令人一试难忘-韩式蒜头清炖鸡锅份量之多足够4人食,鸡件数量多至相信系原只鸡,一锅有住唔同既配料,薯仔、大葱、年糕、杏鲍菇等,大量蒜头🧄蒜香味十足,饮完觉得既暖胃又补身!大推!-海胆紫菜包饭共6件,第一次上生牛肉加海胆既配搭,意想不到地match,更显海胆既鲜甜,啖啖肉好满足~~😙必食!-海鲜煎饼相当大份,值得一赞既系煎得香脆又唔腻,就算放凉咗食都依然好脆口,因为我地两个人食哂,打包翻屋企食都仲脆架😋-钟意食辣既朋友可以点炸青杨辣椒酿猪肉,超级惹味餐厅环境气氛以至服务都好好,系同朋友食韩菜既一流赞择💕🫶🏻
一间餐点精致、装潢有格调既韩式餐厅
一坐低职员就送上几款韩式小菜,等我地边食边睇餐牌
一见到有蒜头清炖鸡锅,二话不说即刻点,系养生进补既不二之选
钟意食辣既朋友可以点炸青杨辣椒酿猪肉,超级惹味
餐厅环境气氛以至服务都好好,系同朋友食韩菜既一流赞择💕🫶🏻