2023-04-24
打邊爐🍲湯底好緊要,胡椒豬肚花膠雞好足料😚胡椒微微香辣,仲有豬肚酸菜及枝竹喺鍋,雞件整到半熟放湯加熱,食落都好嫩滑有黃油香🍲花膠連湯飲好正好,感覺好滋補養顏🤌🏻日式蕃茄沙律蕃茄切到一塊塊,配上醋同蒜蓉開胃又解膩🤌🏻 胡爐牛拼盤⭐️安格斯手切肥牛,油花適中紋理好靚,配上胡椒味另一番風味,十數秒就得,嫩滑有牛脂香⭐️牛舌芯有嚼勁而且肉質偏柔軟⭐️極上手切牛頸脊,肉質結實爽滑,肉味比較濃郁,個人比較鍾意😽⭐️牛胸爽好爽脆,望落好似一個肥膏🤣第一次食,口感同平時食開嘅牛肉好唔同⭐️霜降牛粒有肉汁肉味香有嚼勁🤌🏻丸類⭐️手打香茜炸菜牛丸,好有香芫荽味同彈牙⭐️黑松露墨魚丸除咗黑松露味重,都食到墨魚味同樣彈牙⭐️芝心蝦丸好彈牙入面仲有少少芝士⭐️梅菜豬肉丸,咸咸地同豬肉好夾,呢個配搭做丸類好特別,第一次食😎🤌🏻餃類全部好有自家製味道,雲吞、魚皮餃、韭菜餃包括黑松露蟹肉餃、香茜豚肉餃、自家製韮菜餃,皮薄餡料飽滿足料,最愛黑松露味道香濃,蝦鮮亦爽脆,肉香多汁🤌🏻菜籃每款菜都有一啲,包括生菜 🥬娃娃菜、白菜仔等,配上胡椒豬肚湯好入味🚩胡爐(銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓#addifoodie #addifoodie
🤌🏻日式蕃茄沙律
蕃茄切到一塊塊,配上醋同蒜蓉開胃又解膩
🤌🏻 胡爐牛拼盤
⭐️牛舌芯有嚼勁而且肉質偏柔軟
⭐️霜降牛粒有肉汁肉味香有嚼勁
🤌🏻丸類
⭐️手打香茜炸菜牛丸,好有香芫荽味同彈牙
⭐️黑松露墨魚丸除咗黑松露味重,都食到墨魚味同樣彈牙
⭐️芝心蝦丸好彈牙入面仲有少少芝士
🤌🏻餃類
全部好有自家製味道,雲吞、魚皮餃、韭菜餃
🤌🏻菜籃
🚩胡爐(銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓
#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #胡椒豬肚花膠雞