2021-10-30
邪恶指数: 🐽🐽🐽🐽好食指数: 🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️发现咗间靓靓cafe✨见做完gym又未够钟食饭就谂住揾个地方chill chill☕️经过呢间近Fashion Walk嘅「Base 8」俾佢嘅装修吸引咗😍装修用咗好多透明仿冰砖🧊加埋啲绿色植物点缀🪴感觉时尚空间感十足!上一层仲有hair & nail salon,喺呢度绝对可以好好享受扮靓,玩几个钟容乜易😆💅🏻💇🏻♀️今次点咗Holidays Special Menu A+B,有一款三文治同两杯饮品💁🏻♀️虽然我哋饮品拣咗☕️🫖,但系其实仲有得拣红酒、白酒、sparkling wine同啤酒🍷🥂🍺有啲仲系著名酒评家James Suckling评分90分嘅酒,唔马虎呢👍🏻⭕️ Reuben Sandwich:首先吸引我嘅就系佢多到流出嚟嘅半溶芝士🧀😈用咗我最爱嘅sourdough酸种包,烘烤完劲香劲脆🥪内馅用咗慢煮12小时嘅安格斯牛肋肉🐮 厚肉但相当软腍,同面包有鲜明对比。配料系德国酸菜同酸青瓜🥒配搭埋酸酸地嘅酱汁同溶岩般嘅芝士,味道层次非常丰富又邪恶🤤感觉好幸福🥰⭕️ Caffe Latte:精致嘅拉花卖相吸引😍入口顺滑
好食指数: 🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️
⭕️ Reuben Sandwich:
⭕️ Caffe Latte:
精致嘅拉花卖相吸引😍入口顺滑,虽然系latte奶味比较重但系都仲饮到咖啡香。虽然唔系好识得饮咖啡,但系呢杯真系好饮过我系中环饮开果几间😆
⭕️ Duke‘s Blues:
采用一款系欧洲进口嘅茶包🫖味道比传统嘅earl grey更有层次,加入左佛手柑同蓝色矢车菊花瓣,香气扑鼻,饮落有种高级感,好舒服👍🏻
呢间Base 8非常有惊喜,我要再嚟🙋🏻♀️