星期日晏昼去咗铜锣湾行街 去咗呢间位于cubus 6楼嘅花贝日本料理食omakase午餐💕我哋叫咗江户桥套餐😋首先有三款前菜 分别系麻酱豆腐、八爪鱼同埋菠菜 仲附上一粒炸提子中和味蕾😳店员好细心讲解每一款前菜同埋食嘅次序😍前菜好精致同埋开胃👍🏻之后系刺身😽分别有用柚子作调味嘅真鲷、牡丹虾、吞拿鱼、酱油渍赤身🧡每样刺身都好新鲜 食得出食材嘅高质🥰之后就到8贯寿司+卷物一本💕8贯寿司分别如下:北寄贝、金目鲷、缟鲹、鲈鱼、小肌鱼、赤鯥、海胆同拖罗😘全部寿司都真系好好食🥹🥹全部食菜同调味都好夹 调味唔会过浓而抢咗食材本身嘅鲜味💕完全食得出师傅嘅用心🥰特别钟意北寄贝 因为真系好新鲜好爽甜😚日本海胆好清甜 海胆味浓 喺口到溶化嘅感觉真系好幸福😽😽😽食每款寿司时师傅都会好详细咁样讲解😍好专业😽食完寿司之后就系玉子烧😋玉子烧加咗蜂蜜喺上面✨😙跟住仲有一碗热辣辣嘅鱼汤😚真系劲好饮🥹饮到一滴都冇剩最后系蜜瓜同埋凉粉🍈🩷蜜瓜超甜❤️❤️❤️❤️食完呢餐真系觉得好满足😳花贝日本料理嘅环境好优美同埋雅致🧡店员服务亲切态度良好 师傅专业细心🩷最重要嘅系食材高质 令人回味无穷😙😙😙

特别钟意北寄贝 因为真系好新鲜好爽甜😚
日本海胆好清甜 海胆味浓 喺口到溶化嘅感觉真系好幸福😽😽😽