2021-02-25
日本嘅刺身丼饭大家就食得多,夏威夷风味嘅Poke bowl,大家又试过未?老老豆豆,我真系第一次食,本身以为系健康嘢唔太吸引,点知一试爱上🤩!呢间专食Poke嘅黄店,由鱼生、配料、酱料、调味料等都有得畀你自选,而选择困难症人士就可以拣佢哋配好嘅signature bowl💛▪️自选Poke bowl▪️🥢三文鱼+吞拿鱼贪心嘅我拣咗两种鱼生mix,三文鱼同吞拿鱼切到一粒粒,食落超肥美,仲要份量好多😍🥢果仁芝麻酱大推呢个酱!好特别,配埋鱼生食好夹💯,又唔会腻~不过想fresh啲嘅话,可以叫返醋/酱油!🥢鸡蛋丝+豆腐+蟹子睇相都见到每样配料份量都劲多🤣,我特登拣咗唔同口感嘅配料,捞埋全部一齐食口感劲丰富🤤🥢糙饭+沙律其实成碗Poke劲足料,我拣咗糙饭+沙律真系食唔晒,想食得健康啲/比较细食嘅你,真系拣沙律都够饱🤣🙍🏻♀️:另一碗沙律PokeBowl 系朋友食的,佢拣嘅配料都比较健康,影埋相比大家参考下~呢间真系好好食,会再翻兜🤤
▪️自选Poke bowl▪️
🥢三文鱼+吞拿鱼