2023-06-19
泰国最hit 嘅「Mookata泰猪锅」登陆铜锣湾啦🥰可以食火锅同烧肉~餐厅仲会定期邀请嘉宾为食客表演busking🎤真系正宗食住叹啊🩷🩵🩷🩵-🥘Mookata 泰猪锅 $298Mookata配一份烧肉拼盘加2款小火山自家熬制汤底🍲今次试咗冬阴功汤底同牛骨船汤底,单饮都好好味😚钟意食船河嘅一定要试吓佢哋嘅牛骨汤,鲜味浓郁之余仲散发淡淡药材味,尤其煮蔬菜更为味美😋而冬阴功汤酸香微辣,其实饮落都好清爽哦还有4款自家制泰式沾酱,亚莱蒜沾酱、甜鸡沾酱、罗望子沾酱同泰式海鲜沾酱,每款都唔同香料混合而成,散发各自独特香气牛肉猪肉都钟意嘅我当然拣咗美国安格斯牛肉及猪肉拼盘🥓拼盘一共有4款肉,封门柳同牛肩胛肥瘦均匀,肉味浓郁,配上罗望子酱开胃清新🌿波兰猪腩肉肉质弹牙,点上蒜辣酱就更惹味了💕肉汁会滴落汤锅之中增添油香,再煮其他配料、煮菜或煮面食都系一个无敌万能汤底🧆小火山小食拼盘 $88手工制的泰国街头小食炸粟米饼、发酵猪肉肠、腐皮鸡卷同东北猪肉丸,地道又香口,心机之作呢🥃小火山三味刺身一口杯盛合 $138新鲜海鲜配上特制酸辣酱汁,一份有齐生蚝、三文鱼同生虾,一口一杯鲜度爆发呢💥🍉钉Moo扮沙冰 $88
可以食火锅同烧肉~
餐厅仲会定期邀请嘉宾为食客表演busking🎤
真系正宗食住叹啊🩷🩵🩷🩵
🥘Mookata 泰猪锅 $298
🧆小火山小食拼盘 $88
🥃小火山三味刺身一口杯盛合 $138
🍉钉Moo扮沙冰 $88
原个小西瓜上的沙冰,原汁原味,清爽解渴仲超好打卡✨
🥭墨乌旺沙冰 $68
芒果沙冰清清甜甜,再浓郁再稠一点就更满足了😽
🥭蝶豆花芒果糯米饭 $68
好可爱的摆盘,好似一件件寿司,芒果亦甜🥭椰浆魔人喜欢重椰浆,可以点多少少就更好了
🥥椰子雪糕 $56
椰子雪糕有甜粟米同炸椰丝做配料,不过还差点花生米同椰子肉,可以食住顶住泰国瘾🤍
🥘小火山
🏡地址: 铜锣湾坚拿道西10号冠景楼1楼B室
☎️电话: 2816 2220
🕙营业时间: 12:00-23:00 (Mon-Sun)
———————————————
🌿以上图文由Bobowannaeat版权所有,转发需授权喔
🌿钟意我的分享请 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️
🌟继续关注我的贴文请𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)