行铜锣湾就行得多 但可能大家唔知既系fashion walk后面都好多餐厅选择😆 其实之前啡熊已经同爸爸试过呢间 印象都几好 所以今日再同白熊嚟食😆 门口好传统嘅和风设计 可以话秒回京都🥹 入面嘅装修都好精致 空间都好阔落 坐得好舒服👍🏻▪️五王蟹粉乌冬 $198一上嚟真系哗咗声😂 满满嘅金黄色蟹粉蟹肉铺满乌冬 配埋陈醋同埋花雕酒 个外貌首先100分✨ 淋满醋嘅乌冬好解腻 加上蟹既甘甜 同埋浓厚嘅口感 食完都一直徘徊喺口中 好正🥹 记得要喷啲花雕入去(个樽真系好fancy😂)令个味道更有层次😛 呢个大推!▪️伯爵茶无花果班戟 ($138)黎到呢道真系选择困难症发作🫠超多品项而且每一个都好靓同睇落好吸引!我地系拿破仑同普通pancake之间struggle左好耐 最后都系拣左pancake🤣可惜黎到真系份量比较细 我地黎讲就啱啱好 如果系大食朋友就可能要叫多个了😈虽然系咁 但味道真系唔错~伯爵茶cream既茶香十足 唔系话死甜个只 无花果酸酸甜甜 增加层次🥰真心建议店家可以考虑增加份量 又或者换个细D既碟…感觉会无咁空虚🥲▪️抹茶拿铁 $42抹茶同牛奶味都好浓 但抹茶偏苦🙈 同埋个底有啲抹茶粉

▪️五王蟹粉乌冬 $198
五王蟹粉乌冬

▪️伯爵茶无花果班戟 ($138)
伯爵茶无花果班戟

▪️抹茶拿铁 $42
抹茶同牛奶味都好浓 但抹茶偏苦🙈 同埋个底有啲抹茶粉未搞匀结咗块 个人觉得一般🫠
抹茶拿铁

▪️焙茶富士山 ($48)
叫左呢道其中一个signature既饮品 其实就系焙茶奶盖加鲜奶😛奶盖浓厚醇滑 超级绵密 微甜 带有淡淡的焙茶香 店家推荐先用匙羹食左奶盖先再搅匀 咁先会饮到两个层次既味道 呢个几有惊喜!(默默回想起之前自己手打400次咖啡既场景…)
焙茶富士山

-🌟-
整体来说餐点都系精致既 睇得出都系创新同有诚意😗题外话餐厅既冷气有D冻 啡熊系咁话好冻想快D吃完😂白熊就觉得还好 不过野食就真系几快吹冻晒(我地唔算影左好耐相🤔)环境都几靓 希望餐厅可以改善冷气同份量问题就好了🥹

建议指数:🐻🐻‍❄️🐻.5/5
五王蟹粉乌冬