2023-09-21
Sugar+入面开咗好多靓靓餐厅,今次推介一间有情调,而且食物精致嘅餐厅。佢哋嘅灯光都比较暗,入面座位非常之阔落新净,明显系用心装修,吧枱后面有一大个萤幕同埋小舞台。佢哋会间中转换背景音乐,唔会令到个场好单调,睇嚟非常不错。同场有客人生日,餐厅系会转字幕,内容同埋生日歌,而且甜品仲有小烟花,用嚟影相打卡真系好正🥰🥰🌟Avocado and Tuna牛油果铺喺底中间就系吞拿鱼,佢哋嘅吞拿鱼感觉唔系好生,唔会切到太细粒,配上甜甜𠳏嘅芋头脆片,感觉好靓好健康。Stuffed Mushroom烟肉大些菇切开,有好多烟肉碎、芝士碎☺️焗到啱啱好食嘅时候仲系热辣辣,好香好好食,唔会太肥腻。Prawn Fettuccine整得好靓好精致,龙虾汁味道鲜甜,意粉又唔会太多汁,分量刚刚好。佢哋嘅虎虾都好出色,唔系完全熟晒,所以食嘅时候好鲜甜有咬口。9oz Striploin牛扒拣咗Medium Rare,所以入面仲系粉红色好嫩口,颜色靓之余好厚身,肉质比较瘦咬落去香牛味,几个人share食份量啱啱好。佢哋嘅薯条都好出色冇咁油腻,同时保持好脆口🤓🌟Crème Brûlée甜品非常之出色,入边有啲云呢拿籽超级香
Avocado and Tuna
Stuffed Mushroom
Prawn Fettuccine
9oz Striploin
Crème Brûlée
甜品非常之出色,入边有啲云呢拿籽超级香,甜度刚刚好好,用匙羹轻轻敲碎焦糖外壳,里面配上滑嫩的炖蛋☺️🥰