2018-09-24
虽然宜家韩风热潮好似无以前咁盛行,但睇黎明都无损大家去吃炸鸡既意欲,事关呢间餐厅系爆满。不过好好彩,岩岩有人走先唔洗等位。Menu上有好多野拣,但我地见隔离枱d食物都咁大件,所以都系叫2样野就算。韩式辣焗烤鸡落单既时候唔记得左拣辣度,所以我谂佢default左比小辣我地。虽然我本人唔太食得辣,但我地觉得可以再辣啲。除左份量大之外,其实入面都几多料。有年糕、芝士竹、洋葱等等,当然唔少得主角烤鸡啦。用叉将d烤鸡围住d芝士翘2下,见到d芝士系超拉丝超正,亦有浓浓既芝士味。不得不提既系,啲鸡本身都烤得几好,外脆内嫩。韩式海鲜煎饼首先个煎饼系好大碟,黎到有少少吓亲,个样我觉得有少少似蚝饼,哈哈。服务员好贴心咁帮你剪开9份,海鲜亦都好平均地分布系每一格,有鱿鱼、虾、蟹柳等等。而本身个煎饼都煎得好薄好脆,个煎饼有附带一个甜甜地又辣辣地既酱,同个煎饼系非常夹,个人觉得系必点。虽然我地2个人净系叫左2样野,但系其实我地都食唔晒,可想而知个份量系有几大。
韩式辣焗烤鸡
韩式海鲜煎饼