2023-12-04 57 浏览
铜锣湾韩式fine dine🇰🇷 餐厅环境舒服,可以望到维园同埋维港嘅景色👍🏻 店员服务都好好,详细讲解餐牌!9 course tasting menu 相当丰富!1️⃣釜山海苔同埋济洲海藻,非常松脆,唔会太油腻2️⃣刺身拼盘有左口鱼、酱油吞拿鱼同埋72 小时酱油大虾👍🏻 加埋秘制辣酱几特别!3️⃣蔬菜和牛粥绵滑浓味😋 加埋脆片点d粥黎食口感更丰富4️⃣韩国橡子果冻卖相非常吸睛😍好似一朵花咁,食落酸酸地非常开胃,有d 似韩国冷面!另外仲配埋松脆炸豆腐鳕鱼籽三文治👍🏻5️⃣韩式参鸡汤烩饭卖相又系好特别,同传统参鸡汤好唔同🤣 食之前首先要喷上参鸡汤精华!好似喷香水咁,又香又好有趣🤪6️⃣海鲜清汤非常清甜,配埋弹牙釜山鲍鱼一流🥰7️⃣主菜方面就试左澳洲和牛同埋烤釜山鳗鱼,和牛油脂丰富,肉味浓郁🐮鳗鱼表皮脆口,肉质非常弹牙!配搭辣酱同埋加左姜嘅薯蓉几好食!8️⃣釜山珍珠米味道香口,食落有d 烟韧口感,可以配埋5款时令伴菜黎食!48小时鳗鱼汤味道浓郁,有好靓嘅鱼汤奶白色😍9️⃣甜品就系糯米年糕窝夫配自家制雪糕,waffle 非常烟韧,唔会好甜腻,我作为言韧控啱晒我口味😍第一次食韩国fine dine成个体验相当唔错👍🏻 食材都系韩

9 course tasting menu 相当丰富!
1️⃣釜山海苔同埋济洲海藻,非常松脆,唔会太油腻

3️⃣蔬菜和牛粥绵滑浓味😋 加埋脆片点d粥黎食口感更丰富

6️⃣海鲜清汤非常清甜,配埋弹牙釜山鲍鱼一流🥰

第一次食韩国fine dine成个体验相当唔错👍🏻 食材都系韩国直送,系餐牌可以见到好多韩国特色美食嘅踪迹,加入fusion 元素之后感觉非常新鲜有趣!