2015-08-11 7435 浏览
今次嚟到铜锣湾食韩烧!经朋友提议下决定提早一日订定位,make sure有得食。当日因为朋友们提早到达,又想早啲揾个地方坐下食住嘢倾下计,所以就打去餐厅问:「可唔可以提早一个钟嚟? 」最后当然得咗啦!嚟到时间差唔多6点钟,见到有好多空位,间餐厅几靓,睇得出有花心思装修。地方又够大,唔单止可以容纳好多人,仲坐得几舒服!之后我地就嗌嘢食,谂咗好耐都唔知嗌咩好,好彩冇人催我哋。我哋食量唔多,嗌咗个鱼饼、盐牛肋肉(regular size) 、同埋㷈制过嘅鸡肉。食物嚟到,觉得食物一般般,冇惊喜,所以换来失望。(1) 前菜不过不失,对薯仔印象深刻,好食!(2)牛肋肉冇乜味,需要烧烤后用酱汁先觉得ok;(3)鸡肉相比下好食!够入味,肉质都几嫩;(4). 鱼饼,失败之作!冇乜鱼味食物份量都几大份,三个要食哂都几难,饭后仲有三小片西瓜同每人一小杯维记雀巢雪糕送,呢点都算贴心!不过论美观可言,俾多几块西瓜会更好价钱方面: 我们一共3个女仔,around $168/per person价格略贵,好似唔多值,不过同一班朋友嚟食个饭都ok嘅!不过就唔好expect会有咩惊喜。

食物嚟到,觉得食物一般般,冇惊喜,所以换来失望。
(1) 前菜不过不失,对薯仔印象深刻,好食!

(2)牛肋肉冇乜味,需要烧烤后用酱汁先觉得ok;
(3)鸡肉相比下好食!够入味,肉质都几嫩;