2023-06-02
💜🤍💚酒店半自助午餐🍽️甜品颜值极高之前喺同层食嘢嘅时候都有留意到会有新餐厅开幕,近排发现 原来已经开张啦!😍Set Lunch仲系半自助餐添!价钱唔贵,但质素极高!🤤❣️Set Lunch❣️ $318半自助午餐会包一个main course,其他就喺自助吧拎,钟意食咩就拎咩🤭🩵香煎比目鱼🩵 Halibut Fillet比目鱼为主角,煎得又香又嫩!配菜为芦笋、菠菜、野菌,配埋蕃茄酱一齐食 酸甜开胃!💚沙律💚 Salad bar沙律款式好多,酸甜清淡浓味都有,每款都各有风味!🥗🧡冷盘🧡 Cold cut 有烟熏三文鱼同埋各式各样嘅芝士,三文鱼大大片,仲有啲黑椒粒!芝士有淡味有浓味,比尔芝士同车打芝士真系必食!🧀💜甜品💜甜品颜值又高,又精致!任何人唔食薰衣草野莓泡芙我都会伤心!🥹花嘅芳香,同野莓酸甜融合得好好,脆皮泡芙有惊喜!🪻歌剧院蛋糕都值得大家encore,层次分明 朱古力味道浓郁而不腻!🍫面包布甸都有惊喜,坊间嘅「面包」多数为白方包,而依度采用牛角包,口感酥脆 布甸蛋香奶滑🍮餐厅自助吧质素好高,refill得好快!采光度足够,环境又舒服,坐喺度食真系好写意!BTW记得save post,
酒店半自助午餐🍽️甜品颜值极高
❣️Set Lunch❣️ $318
🩵香煎比目鱼🩵 Halibut Fillet
💚沙律💚 Salad bar
沙律款式好多,酸甜清淡浓味都有,每款都各有风味!🥗
🧡冷盘🧡 Cold cut
💜甜品💜
甜品颜值又高,又精致!任何人唔食薰衣草野莓泡芙我都会伤心! 🥹花嘅芳香,同野莓酸甜融合得好好,脆皮泡芙有惊喜!🪻
餐厅自助吧质素好高,refill得好快!采光度足够,环境又舒服,坐喺度食真系好写意!BTW记得save post,方便向店员查询有关半自助餐啦❣️
📍CARVER
📍铜锣湾礼顿道8号香港铜锣湾皇冠假日酒店1楼