2023-06-29 173 浏览
今日嚟铜锣湾利舞台广场饮下午茶,呢间餐厅装修非常有特色,怀旧复古风之中又带现代酒吧风格~ 枱凳够晒大,梳化位坐得好舒服~飞鱼子鳗鱼烧卖卖相几精致吸引,飞鱼子、鳗鱼、烧卖呢个组合几特别,烧卖里面混合左香菇、猪肉、虾肉,好有咬口~木鱼丝XO酱炒萝卜糕份量都几多,萝卜糕切块煎到金黄色好香,加入XO酱同芽菜爆炒,香辣惹味~姬松茸鲜竹卷鲜竹卷皮薄馅靓,配上香浓姬松茸同鲜味上汤好夹~迷你鸳鸯饭呢个饭一啲都唔迷你,好大碟,下面系蛋炒饭底,上面系两款芡汁,火龙果芡汁同蔬菜芡汁,红绿色嘅配搭好吸睛~ 我最欣赏系佢个炒饭底,炒饭粒粒分明,唔会太干身又唔会太湿,充满着蛋香味~整体点心精致可口,连同环境打卡一流;服务员态度殷勤周到,会留意到茶壶就嚟冇水马上加热水~

姬松茸鲜竹卷
鲜竹卷皮薄馅靓,配上香浓姬松茸同鲜味上汤好夹~