2024-07-17 636 浏览
朋友带左我去位于张公馆,真系一间唔可以错过嘅高级中菜馆。由窗边望出去,可以睇到港岛都市景色同埋海景,真系好靓。高质素嘅粤式佳肴,加上典雅嘅装修,无论系亲友聚会定招待商务客户都非常适合。👍🏻一坐低,店员就送上花生和鱼干同腌荞头,茶壶仲会用蜡烛台保温,细节做得好到位。我地点左以下食物:1. 大良炒水牛奶呢道大良炒水牛奶真系必试!炒牛奶配上大虾、带子同蟹子,材料非常足。水牛奶炒得雪白嫩滑,奶味浓郁,入口即化,真系一流。2. 樱花虾焗蟹盖啖啖蟹肉,酱汁刚好唔会盖过蟹嘅鲜味,每一口都充满海洋嘅鲜香。3. 沙姜猪手呢道沙姜猪手肉质软烂又爽口,汁多味浓,配合姜汁酸甜嘅味道,简直系满足胃口嘅极品。4. XO酱黄金淮山面面条弹牙有口感,XO酱汁浓郁鲜美,香气四溢。淮山带来细腻醇厚嘅口感,整体丰富又不失清新。5. 桂花五色糕甜品桂花五色糕包括椰汁糕、芒果布甸、火龙果、班兰同桂花糕,清清甜甜,为整餐画上完美句号。餐厅既食物同环境真系无得弹,下次去铜锣湾,记得要去试下,保证唔会令你失望!😋

我地点左以下食物:

1. 大良炒水牛奶