2023-02-02 131 浏览
铜锣湾广场一直都有好多餐厅,有西餐、中餐、边炉店等等。今日经朋友介绍嚟咗试一间烧肉店,食完后觉得食物质素好高。而且服务员服务态度非常好,好友善,收碟速度都够快。今晚食咗特上烧肉放题,任食2个钟,食物选择丰富。安格斯封门柳封门柳牛味重,肉质软腍,油花较少,适合用嚟烧肉。寿喜烧安格斯翼板安格斯翼板嘅油花就分布得均匀啲,肉色鲜红,肉质一样软腍。另外配上寿喜烧汁,甜甜地,特别有风味。香葱薄牛舌牛舌用咗盐、胡椒、香葱作调味,烧完后已经唔使加其他酱汁。牛舌好味,好爽又有咬口,十分推介!美国极黑猪颈肉猪颈肉油脂感爆满!食落爽滑弹牙。日本锦爽鸡腿肉鸡腿肉较厚肉,鸡肉嫩滑,点埋烧汁食好正!手羽烧嘢食点少得鸡翼呢~虽然要烧耐烧烧,但明火网烧可以烧到鸡皮好脆!鸡肉多汁嫩滑。鸡皮串竟然有鸡皮!!啱啱讲到餐厅系用明火网烧,用大火烧到鸡皮好脆,油脂感丰富。一口紫薯紫薯细细粒,好甜,而且有牛油一齐烧,好香。翠肉瓜翠肉瓜好多汁,食完咁多肉类可以清新下口腔。味噌汤味噌汤个碗好靓🤣,饮落热辣辣,有好多海带。雪糕最后每人会送上movenpick嘅雪糕,食咗云呢拿味,味道好香浓。

安格斯封门柳
封门柳牛味重,肉质软腍,油花较少,适合用嚟烧肉。

寿喜烧安格斯翼板

香葱薄牛舌

美国极黑猪颈肉
猪颈肉油脂感爆满!食落爽滑弹牙。

日本锦爽鸡腿肉
鸡腿肉较厚肉,鸡肉嫩滑,点埋烧汁食好正!

手羽

鸡皮串

一口紫薯
紫薯细细粒,好甜,而且有牛油一齐烧,好香。

翠肉瓜
翠肉瓜好多汁,食完咁多肉类可以清新下口腔。

味噌汤
味噌汤个碗好靓🤣,饮落热辣辣,有好多海带。

雪糕