2024-08-09
今次嚟到铜锣湾食呢间日本料理餐厅 辉 , 听之前食过朋友讲佢哋既烧物同埋寿司非常出色。 今次即刻去试吓 吞拿鱼他他鲜嫩的吞拿鱼肉与微酸的调味完美结合,食落去入口即化再加上底下沙律。 洋葱嘅。配搭非常清新 三色吞拿鱼丼呢个用咗三种吞拿鱼切片,入面包括赤身,大拖罗同埋吞拿鱼蓉由肥美油脂味十足嘅大拖到肉质紧实鱼味十足嘅赤身层次非常丰富再搭配上粒粒分明寿司饭 松叶蟹肉炸海老卷表面有一层蟹肉同蟹膏再加上微微嘅烧香咗香气诱人再加埋蟹肉肉质鲜美同海老的甜美融合在一起,口感丰富。 唐杨黑豚五花肉则香气扑鼻,猪肉鲜嫩多汁,入口即溶,令人回味无穷。 玉子烧的蛋香浓郁味道感觉有少少甜,口感非常软糯 海胆寿司海胆份量十足而且海胆新鲜甜美 串烧部分,牛舌、鸡颈肉和免治鸡肉软骨各有特色,烧得啱啱好够干身表面而又保持到肉质鲜嫩 芒果小丸子豆腐雪糕豆腐雪糕味道非常清新-搭配口感烟韧嘅芒果小丸子
吞拿鱼他他
配搭非常清新
三色吞拿鱼丼
松叶蟹肉炸海老卷
玉子烧的蛋香浓郁味道感觉有少少甜,口感非常软糯
海胆寿司
海胆份量十足而且海胆新鲜甜美