2023-03-07
呢间餐厅既菜式都系由意大利藉总厨亲自设计,主打Burrata流心布袋芝士,每日早上会由意大利总厨亲手制作👨🏻🍳 松露菜式都系店铺既主打,除咗用左松露做菜式之外,每张枱上仲有四款Sabatino Tartufi 松露调味粉免费供应,分别有纯松露粉,松露芝士粉,松露香草盐同松露辣椒粉~一入到餐厅门口就见到好有格调既吧枱,攞放咗各式各样既酒同新鲜松露。灰色艺术墙身配云石枱同深蓝色梳化,有种高雅感觉,啱哂打卡✨!挂画都系由老板亲自设计,令人置身画廊咁🎨~呢度好欢迎狗狗同主人一齐用膳,有个室内仲咁靓既地方,下次要约埋其他朋友仔嚟至得🐶🐶!佢地亦有分店位于跑马地,以咖啡店同酒吧为主题~Burrata流心布袋芝士意大利布袋芝士用牛奶制成,外层烟韧,内层软滑细腻,配埋黑醋汁沙律一齐食,口感清新。香滑牛油松露牛肝菌一上枱,松露香味扑鼻而来🥰!成碗汤充满浓郁既松露牛肝菌味,仲有打碎嘅牛肝菌口感!一试难忘!香草烟熏三文鱼配黑松露烟三文鱼配黑松露酱同黑松露片,上面用咗食用花做点缀,卖相精致!松露牛肝菌意大利云吞松露片洒在意大利云吞上面,云吞皮厚薄适中带点烟韧,包住牛肝菌片,好好食😋!建议加少少黑松露芝士粉一
Burrata流心布袋芝士
香滑牛油松露牛肝菌
香草烟熏三文鱼配黑松露
松露牛肝菌意大利云吞
松露片洒在意大利云吞上面,云吞皮厚薄适中带点烟韧,包住牛肝菌片,好好食😋!建议加少少黑松露芝士粉一齐食,味道再提升一个层次!
特制香煎免翁牛柳烟肉卷配黑松露酱
香脆烟肉包住肉质粉嫩嘅牛柳,一切开肉汁爆晒出嚟,非常嫩滑松化,牛柳肉味非常浓郁,配埋黑松露酱,层次提升🤩!
松露忌廉什锦蘑菇配千邑白兰地酱
用咗松露忌廉汁炒香什锦蘑菇,忌廉汁浓厚顺滑!呢样仲可以拎黎试下唔同味嘅黑松露粉,多几种唔同食法,prefect!
自家制松露提拉米苏
Mascarpone cheese香滑细腻,咖啡味香浓,Tiramisu同时食到松露香味,味道非常之夹🤎~
📍 Cielos (铜锣湾)
铜锣湾礼顿道19号地下