2024-09-20
我哋真系好钟意打边炉同食海鲜粥底火锅🍲 其中一间成日帮衬嘅餐厅就系位于铜锣湾嘅⭐️船涡⭐️ 自2018年开业 我哋差唔多每个月都会去食 不过自从小朋友出咗世就少去咗 今日咁啱系铜锣湾做完嘢 就二话不说咁拣咗食⭐️船涡⭐️啦 餐厅位于3楼 店内装修好有特色 无论系单人独食或多人分享食 佢地可以落帘隔开 八府巡按套餐 $488前菜:沙律🥗炸物:饺子🥟,芝麻鸡翼海鲜:龙虾🦞半只、鲍鱼、元贝、扁蛏子、虾、北寄贝、白蚬、鲜鱼片、蟹🦀半只/蛏子皇(两选一) 共九款海鲜肉类:安格斯牛肉/豚肉片/鸡腿肉(三选二)丸类:牛骨浓汁牛丸、姜汁皮蛋贡丸、招牌墨鱼丸蔬菜拼盘+甜品九品芝麻套餐 $258前菜:沙律🥗炸物:章鱼🐙烧(两粒)海鲜:鲍鱼、扁蛏子、虾、白蚬、鲜鱼片、大蚬 共六款海鲜肉类:美国肥牛/豚肉片/鸡腿肉(三选二)丸类:牛骨浓汁牛丸、姜汁皮蛋贡丸、招牌墨鱼丸蔬菜拼盘+甜品龙虾同鲍鱼真系冇得顶 肉质鲜甜 爽口弹牙 龙虾同蟹一样都有唔少膏 而贝同蚬类清洗干净一啲沙都冇 至于肉类同丸类一样咁出色 仲有蔬菜都好新鲜套餐均可选择跟「粥底」或「汤底加面类」我哋拣咗南瓜芋头粥同原味鱼汤加米线 粥底吸哂原本蒸海鲜嘅鲜味 而
八府巡按套餐 $488
前菜:沙律🥗
炸物:饺子🥟,芝麻鸡翼
肉类:安格斯牛肉/豚肉片/鸡腿肉(三选二)
丸类:牛骨浓汁牛丸、姜汁皮蛋贡丸、招牌墨鱼丸
蔬菜拼盘+甜品
九品芝麻套餐 $258
前菜:沙律🥗
炸物:章鱼🐙烧(两粒)
海鲜:鲍鱼、扁蛏子、虾、白蚬、鲜鱼片、大蚬 共六款海鲜
肉类:美国肥牛/豚肉片/鸡腿肉(三选二)
丸类:牛骨浓汁牛丸、姜汁皮蛋贡丸、招牌墨鱼丸
蔬菜拼盘+甜品
套餐均可选择跟「粥底」或「汤底加面类」我哋拣咗南瓜芋头粥同原味鱼汤加米线 粥底吸哂原本蒸海鲜嘅鲜味 而鱼汤非常清甜 就咁饮都好正👍🏻
我哋钟意食⭐️船涡⭐️除咗海鲜同其他食材非常新鲜 最重要系一人一锅 一齐食之余 每人都可以拣自己钟意嘅口味 如果两人同行 就可以试哂粥底同汤底加面类啦!成个套餐非常丰富 咁多款食材好够饱
而家套餐仲可以加$1多一只鲍鱼 真系好抵呀!