2019-10-12
寻日喺公司附近同朋友一齐lunch。揾咗一间韩式餐厅,入面嘅装修摆设好有Cafe格调,播住流行嘅欧美音乐,系繁忙的工作中Relax一下。喺餐厅可以直接睇到厨师下厨嘅情况,安全又放心。首先点咗一个部队锅,入面嘅食材都好新鲜,再加上美味嘅韩式大酱。随住热度升温,噗噗的水气散发住浓郁嘅部队锅味道,令人垂涎三尺。我唔客气啦。跟住上碟嘅系泡菜饼。咬一啖,系韩式原味!烟烟韧韧,加上酥炸的鱿鱼须,真系人间美食!本人好钟意食鱿鱼,所以嗌多个弹弹面。有少少似番茄🍅义大利面,但它的汁系辣辣哋,好开胃。鱿鱼炸到香酥松脆,配埋弹牙的面,口感新鲜。不得不提佢嘅贴心服务,因为杯水比较热,佢会递上一杯冰俾你,方便你较返啱自己合适的温度,值得一赞👍🏼最后,见好多食评都有点呢个Oreo Smoothie所以友人就身先士卒试一试。佢话真系好好味,甜度适中,夹杂住浓浓嘅朱古力曲奇饼味道。我自己就点左一杯西柚酸碳水。有好多西柚肉,够冰凉😊
喺餐厅可以直接睇到厨师下厨嘅情况,安全又放心。
我自己就点左一杯西柚酸碳水。有好多西柚肉,够冰凉😊