2019-04-15 79 浏览
上星期同女朋友去铜锣湾行街,行到中午时间肚饿,天气又热,于是醒起附近有一间鱼生饭都未食过于是过去一试,结果不枉此行!天气热真系好啱食日本刺身,佢哋主打嘅鱼生饭款式好多,另外佢亦有寿司同小食单点我叫咗一个厨师发板,冇谂过咁丰富,净系如山款式已经好多,有三文鱼海胆拖罗油甘鱼三文鱼子仲有个叫甲绞乌贼(店员会主动介绍材料,抵赞!),另外仲有前菜沙律同味增汤,丰富程度10分!佢哋嘅用料都好新鲜绝对唔系普通放题货色,不得不提海胆真系好新鲜,完全冇坊间唔新鲜嘅腥臭味,另外其他刺身都可以用一流形容另外叫咗苹果梳打,坦白讲冇乜嘢特别可以讲,但系食鱼生饭配上有气嘅嘢饮简直系完美结果两个人人均唔使$300,比起喺日本食嘅鱼生饭味道完全冇分别,合理好食