2023-12-09
在百德新街除咗有爱侣之外 仲有呢间好受欢迎嘅西餐厅😂 西餐厅以黑胶唱片为主题 见到有好多唱片封套同海报做装饰🎵 呢日大约十二点半嚟 餐厅已经接近坐满前菜每份lunch set都包一份田园沙律或者是日餐汤 🍲 田园沙律仲可以选择汁另上 啱晒健康饮食嘅朋友 呢日嘅餐汤系粟米汤 佢唔系好Creamy𠮶种 但系都几有粟米嘅香甜味🌽 Mercury Recalls All Day Breakfast呢个主食仲可以拣㗎 我拣咗慢煮美国鸡胸肉🐥 食落几软身 仲唔会好鞋口 压缩鱼子酱牛乳滑蛋 口感滑溜🍳 香烤苹果及番薯 食完都觉得几饱肚🍏 英式焗豆 呢个焗豆用上咗鹰嘴 几特别🍅 田园沙律 以黑醋伴碟 法式奶油焗薯 呢个特制嘅焗薯食落去都几creamy 仲有个脆卜卜嘅迷你牛角包🥐香烤新西兰肉眼我地拣咗medium 入面仲保留到好多肉汁 牛味比想像中香浓🐮 肉质软腍 令人忍唔住一口接一口咁食 仲有烤南瓜同番薯做配菜🍠是日精选甜品呢日嘅甜品系brownie 一碟有3件细细件 方便同朋友share☺️ 口感偏湿润 侧边仲有球云呢拿雪糕🍦冰淇淋抹茶Affogato唔系度度有得食 所以一见到就好想食🫢 有两种口味
前菜
香烤新西兰肉眼
是日精选甜品
冰淇淋抹茶
Affogato唔系度度有得食 所以一见到就好想食🫢 有两种口味 我拣咗matcha 味道唔算好苦 抹茶入面仲有球雪尼拿雪糕🍵 作为甜品食就啱喇
朱古力咖啡
朱古力味好浓郁 但如果咖啡味再浓啲就好啦 就会更加平衡☕️
呢度嘅brunch都几啱我口味 见到隔离枱嗌咗份金沙薯条🍟 好似都好正咁 下次再嚟一定要嗌返份嚟食😺