2024-03-18 108 浏览
申子一路都系我地心目中第一第二嘅餐厅💛上次食完个和牛烧之后一路对呢间餐厅深深念念🥺事隔一年终于有机会回访٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و质素同我地上次嚟一样咁好 虽然价钱略贵但食物质素绝对对得住价钱😙非常适合大时大节黎庆祝同三五知己食返餐😋❣️和牛寿司同上次一样餐厅都有送到一人一贯和牛寿司做前菜和牛系烧起油脂丰富 夹埋调味岩岩好粒粒分明嘅醋饭真系无得弹💛❣️水母刺身 ($88)比起我地平时成日食到中餐入面既海哲 呢到嘅日式做法加埋啲柚子落去做调味 令到成到菜更加清新开胃😙而呢到嘅水母亦都比我地平时食到嘅更加大旧爽脆有咬口👍🏻❣️拖罗蓉脆米饼 ($98)拖罗同米通都系我钟意食嘅野 但两样夹埋一齐食就真系未试过‼️拖罗蓉充满鱼油嘅香味 上面一粒粒劲大粒三文鱼籽 再将成个拖罗嘅鲜味提升去另一个层次🤍个米通食落口香甜脆口 加埋拖罗蓉一齐食别有一番风味✨❣️极上盐烧牛舌芯 ($128)呢到嘅牛舌芯绝对系我系香港食过数一数二好食嘅牛舌牛味重但又唔会有种牛膻味 盐烧调味恰到好处建议加埋啲柠檬汁令到味道更加丰富🍋重点系牛舌芯厚得黎非常q弹 真系食过翻寻味✨❣️申子海胆和牛烧 ($378)基本上系黎申子食野必点既菜式‼️会有师傅系席前
申子一路都系我地心目中第一第二嘅餐厅💛
上次食完个和牛烧之后一路对呢间餐厅深深念念🥺
事隔一年终于有机会回访٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

❣️和牛寿司
同上次一样餐厅都有送到一人一贯和牛寿司做前菜
和牛寿司
❣️水母刺身 ($88)
而呢到嘅水母亦都比我地平时食到嘅更加大旧爽脆有咬口👍🏻

❣️拖罗蓉脆米饼 ($98)
个米通食落口香甜脆口 加埋拖罗蓉一齐食别有一番风味✨
❣️极上盐烧牛舌芯 ($128)
呢到嘅牛舌芯绝对系我系香港食过数一数二好食嘅牛舌
牛味重但又唔会有种牛膻味 盐烧调味恰到好处
建议加埋啲柠檬汁令到味道更加丰富🍋
重点系牛舌芯厚得黎非常q弹 真系食过翻寻味✨
极尚盐烧牛舌芯
❣️申子海胆和牛烧 ($378)
基本上系黎申子食野必点既菜式‼️
会有师傅系席前即场烧比你 可以因应自己喜好拣返生熟程度✨
和牛肉油脂分布同啲雪花见到已经知好食🥺
即场烧出黎已经闻到劲香🥰
入面会有日本蛋会捞埋啲饭一齐比个和牛包住咁烧🔥
每粒饭都会比蛋酱包裹住蛋味香浓🍳
而啲饭又唔会令到我地剩系食和牛咁油腻咁寡😆
最画龙点睛系上面既海胆同黑鱼籽 海胆非常鲜甜唔会有腥味 黑鱼籽亦有佢嘅咸鲜味( ´▽`)
申子海胆和牛烧
❣️鹿儿岛A4和牛茶渍饭 ($328)
其实本身一路都对茶渍饭印象麻麻 以为只系平平无奇
但呢碗茶渍饭真系超有惊喜‼️
同和牛烧一样见到饭上面个两片鹿儿岛牛已经觉得劲吸引🤩
慢慢将茶壶入面啲汤倒落碗饭既时候会见到和牛会轻轻变熟少少
而个生熟程度亦系岩岩好😙
和牛入口非常嫩滑无得顶 个汤嘅茶味亦正好中和咗和牛嘅肥腻感✨
最重要嘅系个汤茶味非常甘香 捞埋饭一齐食完全唔会觉得有违和感(´・_・`)
另外仲有啲紫菜葱花咁可以因应自己喜好调味 总言而之就系非常高质😙
❣️鳗鱼天妇罗 ($198)
鳗鱼天妇罗一共有四大旧🍤 每旧都相当足料劲厚肉‼️
鳗鱼拎去炸之前已经有加鳗鱼汁烧过 所以一咬落去就会有鳗鱼汁必出嚟 唔驶点酱汁已经好够味🥰
炸出黎嘅天妇罗鳗鱼表皮金黄色食落亦多左重香口👍🏻
而且呢到既鳗鱼真系啖啖肉唔会食到骨✨
最重要嘅系肉质非常爽弹 十分推荐俾大家‼️
推荐指数:🌟🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.7/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.7/5】

用餐优惠
试食活动