2020-04-14
今日同朋友来铜锣湾行完街,见到这间鳗工房好吸引,于是选择了食鳗工房。餐厅店面不是很大,但装修好日系,干净企理。我们点了2个set,一个系鳗鱼丼饭,另一半就叫左鳗鱼荞麦面,原来仲可以+$30 仲可以转套餐,配埋温泉蛋,玄米茶汤,好唔错呢!鳗鱼丼饭料理摆盘精致,赏心悦目,三大片鳗鱼足1cm厚,超好肉,咬落好嫩,配饭食好好味,仲有咸菜鳗鱼干白贝汤,好滋润,一啖汤,一啖饭好暖胃,超抵!必食👍🏼店员最后仲推介我地可以最后留反1/3饭当茶渍饭食,的确系好唔同,仲可以自己洒少许紫菜调味,味道已好够!鳗鱼荞麦面看见也开胃!我最爱的鳗鱼串烧,同样非常嫩口好肉地,配上烤得焦香嘅外皮,配埋有啖汁同葱花嘅荞麦面酱汁,穴子第一次食,比起鳗鱼薄身少少,但充满油香,口感丰富,好好味啊!鳗鱼好滑,甜甜的烧汁,配份量刚好的荞麦面一流!下次可以再来这家店encore !和三五知己来吃鳗鱼串烧,点个日本啤酒🍻CHEERS!好喜欢这间小店,会再来的!
餐厅店面不是很大,但装修好日系,干净企理。
鳗鱼丼饭料理
鳗鱼荞麦面