2021-09-15
上次分享完西班牙菜,发现原来大家同我一样都咁中意食🤣 今次我又试左另一间系fashion walk嘅西班牙餐厅喇!前菜点左西班牙八爪鱼,原本以为八爪鱼会系一片片,点知原来系一大条咁上🤣 八爪鱼嘅口感一啲都唔烟韧,咬落仲好爽脆!下面嘅薯蓉都好creamy,配八爪鱼真系一流!我地仲试左焗薯皮,薯皮有3粒,焗煮后薯皮一啲都唔干!上面配有肉酱、芝士同腰豆,非常开胃!主菜选择左脆皮乳猪🤤 系其他餐厅都食过,觉得好好味!即叫即整,需时大约25分钟,但系值得等嘅!乳猪皮煎得非常香脆,乳猪经过慢煮后肉质变得松软,而且非常juicy🤤 配上青苹果粒,甜甜嘅味道令整体更加特别🥰饮品我地都系叫左virgin sangria,呢个比上次更加fruity,有苹果、橙等嘅水果,更加好饮!纠结左一阵食唔食甜品好,最后都系决定要试下呢个crumble😂 即制需时大约15分钟,一上枱就闻到超级香,奶酥超级脆,热焫焫嘅香蕉蓉配上冻嘅焦糖雪糕呢个配搭非常好味,不过真系好甜😂
烤顶级西班牙八爪鱼,香滑薯蓉,西班牙黑毛猪火腿脆片
车打芝士,洋葱,红腰豆辣肉酱焗薯皮
西班牙脆皮乳猪髀配青苹果
virgin sangria