2024-09-28
记得好耐之前光顾过 @loststarslivehouse 当时已经比佢哋对音乐嘅执著打动到🥹✨时过境迁 作为同样爱好音乐嘅lala_foodie终于去咗佢哋喺铜锣湾以黑胶碟为主题嘅餐厅Mercury Recalls!🎵 呢度除咗系餐厅之外 其实仲系一间集结酒吧、咖啡馆、演出场地、唱片行嘅悠闲空间✨整个空间萦绕著 lo-fi氛围 加埋美酒 为客人带嚟环绕视觉听觉味觉嘅独特体验🤤◍ 「手工芝士烤鸡卷」 🐥 $318好少可见西餐有得食烤鸡卷 一见到一定要试吓🤤烤鸡卷酿入烟肉、马铃薯蓉、意大利黄瓜、蒜香奶油汁等配料 识落口感极为丰富 外层仲脆卜卜 系busy嘅菜式😋◍ 「酸奶油烤美国猪柳」 🐽 $278比起牛肉 最近更喜欢食猪😙呢款美国猪柳配上开心果、薯蓉、车厘茄同苹果蓉 食落口味清新 食多几旧都唔会觉得腻😚◍ Elderflower Apple Earl Grey Tart 🥧 $58饭后甜品选择要了一个Earl Grey Tart 估唔到又几有惊喜🤤苹果用接骨木花浸过 食落更refreshing☺️◍ Whiskey Highball、Don’t Know Why 🍸 嚟到呢度点可以唔试吓
◍ 「手工芝士烤鸡卷」 🐥 $318
◍ 「酸奶油烤美国猪柳」 🐽 $278
嚟到呢度点可以唔试吓Cocktail🔥今次选择咗一杯highball一杯热嘅cocktail 冇错 系真系一杯热嘅Cocktail!饮落好似一杯茶咁 点知原来有浓烈嘅酒味 非常非常特别!🤪
📍Mercury Recalls by Lost Stars (铜锣湾) #lala_foodie_causewaybay
铜锣湾百德新街51号华尔大厦地下A号舖