朋友介绍先会认识呢间正宗意大利餐厅,原来已经系九龙城一带开左好多年,一试之下就觉得要好好收藏呢间餐厅!暖色系装潢,淡黄灯光,简单手写挂墙餐单,好有一种特色打卡约会气氛!每枱先会送上一份餐包,好似简单小食,但已经看到餐厅质素!两种面包质感松脆爽口,再配上新鲜牛油,唔系一般盒装合成牛油,再可配搭黑醋、橄榄油食法,已经打左好高印象分。烟熏法国BB鳝沙津 烟熏BB鳝口感好似市面上食到烟三文鱼,但用BB鳝既口感更加嫩滑细致,再配合新鲜生菜、蕃茄水果等,清新开胃好Fresh感!法国黄油鸡鸡胸 以黄油鸡胸作主食,唔会好似一般鸡胸咁干身,但我比较在意系即制薯蓉,一食落去就知新鲜薯仔整,有质感重奶味,完全唔系市面开粉薯蓉既感觉!纽西兰蚬意粉 正宗意大利粉以香浓橄榄油香及面条干身爽口为主,呢间唔错之余,仲可以带出蚬肉味道。餐饮推荐咖啡,话说呢间既餐厅以意大利入口咖啡豆即磨,特别香滑浓郁,的确咖啡香味比一般更加出众!食材食物细微至面包、咖啡豆都非常用心,而且一般暖碟、重身厚碟等细微位等等都非常用心,质量更胜!

烟熏法国BB鳝沙津

法国黄油鸡鸡胸