2019-01-16
成班朋友约埋食饭,庆祝踏入新一年🎉平时钟意食小菜嘅我地今次一行七人嚟到铜锣湾食通天嘅钟菜,呢到位置方便,离港铁出口劲近。装修走复古怀旧风,以六七十年代嘅茶馆做主题,空间宽敞,坐得舒服。呢日我地叫咗个8人餐,费事烦逐样逐样谂,我地个个都咁大食,8人餐应该冇问题嘅😂食唔哂最多打包😂头盘有我钟意食嘅陈醋云耳,叉烧,拍青瓜,细细碟每人食少少过下口瘾😋时间掌握得好,鸡肉鲜嫩,一啲都唔鞋口。全晚最正系呢个上汤龙虾伊面,份量多都唔在讲,真系好味!龙虾啖啖肉,肉质新鲜弹牙,上汤伊面都做得好好,汤又够浓,每口都食到龙虾嘅鲜味😚清蒸沙巴龙趸,我唔钟意食鱼,但试咗啲都觉得ok,肉质扎实,冇腥味。浓汤鲜菌浸菜,个汤够浓味,令到全碟菜都好味。甜品都有唔少选择,而且同样做得唔错👍🏻📝仲有好几款小菜我挂住食冇影到😂🙈食物整体味道好,上菜又快,有机会要再嚟👍🏻
时间掌握得好,鸡肉鲜嫩,一啲都唔鞋口。
全晚最正系呢个上汤龙虾伊面,份量多都唔在讲,真系好味!
浓汤鲜菌浸菜,个汤够浓味,令到全碟菜都好味。
甜品都有唔少选择,而且同样做得唔错👍🏻
📝