2019-10-18 282 浏览
肚仔饿又近MTR就试吓,餐牌同其他拉面店都差不多,见佢有虾汤底试吓,我点了虾味盐汤底拉面,可能下午茶时间所以冇咩人,落单后好快就有得食,碗拉面嚟到即刻闻到好香嘅虾味,拉面整体外观好靓,颜色吸引,望落啲𩠌好丰富,有用火炝烧过嘅五花腩两片,温泉蛋半只,紫菜两片,樱花虾、木耳丝、荀、芽菜、菜丝、洋葱、葱花(我叫走葱)。首先饮一啖汤,虾味汤底好浓,够热,咸味适中,好适合配搭拉面,每样𩠌都独立试咗一啖,除咗五花腩太多肥油(因为我唔太钟意肥糕)同啲菜丝有重青味外,其他𩠌都好食,另外主角拉面实在大杀风景,拉面第一口食落面质有啲硬,夹起拉面太短太碎,冇拉面感觉,好似食紧面尾或者系厨房用净嘅面碎,真失败一间拉面店收咁贵价钱,应俾返啲有水准嘅拉面俾客人食,除咗汤底好,拉面唔得令人失望😞

虾味盐汤底拉面
2019-10-17
$104.5 (下午茶)