今次系旺角发掘到一间好食拉面店🍜平时我其实麻麻地食拉面,因为觉得普遍汤底都好咸偏重口味🥹但今次呢间嘅鸡白汤同海老汤都令我好惊艳!唔会好咸又够惹味,而且两种面质都好正好出色😍💯海老沾面 $88呢个真心惹味得嚟又唔会过咸,浓郁嘅虾汤,配上佢只带小麦粒嘅沾面,有啲似稻庭乌冬口感,好挂汤好好味😍落单𠮶时可以拣冷/热沾面,冷面口感更烟韧呢🤩软硬度可以拣柔软!如果唔系又冻又硬就要咬好耐🤣加咗慢煮叉烧好正!极推荐♥️鸡白汤拉面 $95汤面嘅幼面又系好出色,拣咗标准软硬度!口感弹牙💖呢个嘅汤好好饮!唔会好重口味,饮完唔口渴✨呢款系配慢煮鸡胸肉,加左叉烧,超丰富🥳章鱼烧 $29佢哋嘅章鱼烧粉浆较多,但系粒粒都整到外脆内软😝都几好味~烧饺子 $29饺子外脆内多馅,好juicy,推荐😋白桃乌龙冷泡茶 $20有美白作用嘅冷泡茶🥳
今次系旺角发掘到一间好食拉面店🍜

海老沾面 $88

鸡白汤拉面 $95

章鱼烧 $29
佢哋嘅章鱼烧粉浆较多,但系粒粒都整到外脆内软😝都几好味~

烧饺子 $29

饺子外脆内多馅,好juicy,推荐😋

白桃乌龙冷泡茶 $20
有美白作用嘅冷泡茶🥳