2021-09-28 111 浏览
好耐冇食沾面,系网上得知呢到有和牛沾面仲要系薄切就觉得好吸引,本人系好钟意食牛所以就book mark了。我系星期日嘅一点去到,等左大约25分钟就可以入座,入坐后当然立刻点了慢煮安格斯牛小排浓虾汤沾面价钱系$138,两个人去食点左两碗,除后仲点左芝士薯饼同唐扬鸡件,不过呢两样就冇影到相,味道亦都系普通。等左10分钟左右,面就到了,当然相机食先,影完相之后就开始张d沾面放落汤底到浸一浸,第一啖食落去d面已经好热,汤底亦都好浓,虾味够出,跟住再食多几啖略嫌少浓味,可以淡返少少就比较好。而面质方面就较为普通,面唔够硬身。牛肉就不过不失,没有太大惊喜。内部嘅装修都好有日本风格,感觉似系日本食紧拉面咁。整体来说都不错的,特别要称赞一下个汤底好够热,即使慢慢食食到最后d面浸落个汤时都仲系好热。
慢煮安格斯牛小排浓虾汤沾面
2021-09-26