2022-06-08
终于!终于比我嚟到食啦!!真系劲开心!!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)我一直同男朋友讲咗好耐好想食,但因为太远,所以我哋一直都未去到食。然后我终于说服到我男朋友陪我一齐食!!woohoo!(^з^)-☆------------------------------讲返正题先!( ̀⌄ ́)之前已经有听闻过呢一间嘅煲仔饭几好食,有饭焦得来又唔会过晒龙搞到苦!我住开个头得连锁店有煲仔饭食,啲煲仔饭一系冇饭焦,一系就过晒龙劲苦。所以我终于试到究竟呢一间系咪真系啲人讲到咁好食。------------------------------我自己就嗌咗个北菇鸡煲仔饭。个煲仔饭嚟到,个姐姐就俾咗豉油同埋猪油俾我哋,仲教我哋点样做。🥰落晒所有嘢等咗两三分钟,终于有得食啦。自己就觉得啲𩠌就冇乜特别,所以我就唔多讲,我期待嘅系佢嘅饭焦。佢个饭焦好容易刮到落嚟,唔使要系咁铲佢出嚟。然后个饭焦系啱啱好,完全系金黄色😍😍,唔会黑到好似炭屎咁,脆卜卜,超好食,完全满足到我呢一个钟意食饭焦嘅人。😋😋本身我男朋友有啲担心会唔会好细个,因为佢早排喺庙街食嘅煲仔饭好细个得来又唔算太好食,但个煲仔饭嚟到,佢都话几大兜,而且最后佢都食得饱。😎😎-
我已经决定咗下一个冬天我一定要再拉我男朋友嚟食。🔥🔥