2024-11-08
上星期我去咗天后嘅叁不馆食打边炉,未入店已经被佢嘅装修风格吸引。墙上挂住D老照片同复古画作,讲述紧香港的故事,呢啲细节令拍出嚟嘅照片充满历史感。传统木櫈同大圆台,让人有种时光倒流的感觉。坐位安排得几好,即使人多都唔会觉得挤迫,大家可以轻松享受美食。我哋点咗招牌花胶鸡做汤底,汤滚起先一人装返一碗头啖汤,真系好味到不得了!汤底浓郁,花胶筒嘅份量又多,鸡肉又嫩滑。响铃即点即炸,上枱时热辣辣,筷子稍用点力就可以一夹一开二,非常松脆,无论系即食定火锅都好适合。我哋几个人都想试唔同嘅食物,所以点咗好多拼盘,真系好抵!海鲜并盘入面有鲜虾、大沙白、带子同苏格兰蛏子,每一样都好新鲜,味道超甜,完全唔需要加咩调味,海鲜本身已经好好味。讲到牛魔王并盘,手切肥牛、安格斯牛颈脊同牛脷托都好嫩滑,特别系黑安格斯牛板腱,食落去超级滑。再加埋鲜虾云吞、韭菜饺、芫荽饺同午餐肉饺,四拼饺都系自家制,日日新鲜制作,口感味道真系一流。仲有手打五宝丸,弹牙又好味。菜篮入面有好多新鲜蔬菜,色彩缤纷,搭配佢哋自家调制嘅火锅酱油、沙茶酱同葱头油,整个火锅更加美味。服务方面都相当出色,工作人员态度友善,对菜单嘅介绍清晰,仲会指导我哋每
服务方面都相当出色,工作人员态度友善,对菜单嘅介绍清晰,仲会指导我哋每样食物灼几耐,确保我哋食到最好嘅味道。
饮啤酒嘅话,依家有限时优惠,超抵,有兴趣记得啤一啤。